Predškolska ustanova “Ljubica Vrebalov“ proslavila 111. rođendan

Požarevac

Događaji

Predškolska ustanova “Ljubica Vrebalov“ proslavila 111. rođendan

Foto: E.B. / Facebook S.P.

How Good Of A Friend Are You Really?

Predškolska ustanova „Ljubica Vrebalov“ obeležila je dan ustanove prigodnim programom u Centru za kulturu Požarevac.

Program je počeo himnom Republike Srbije u izvođenju hora vaspitača, nakon čega su prisutni imali priliku da pogledaju film u kom su svoje utiske o ovoj ustanovi, pored zaposlenih, izneli i mališani.

„Poštujemo nepisano pravilo da su zaposleni i deca u stalnoj sinergiji i da su bolji uslovi rada zaposlenih, istovremeno i bolji uslovi za našu decu. Mi ćemo i dalje pažljivo birati prioritete u skladu sa finansijskim mogućnostima i potrebama vrtića i nastaviti da ulažemo u ovaj naš dečiji hram, jer nema većeg resursa od naših najmlađih nit preče obaveze od ulaganja u njihovo vaspitanje i obrazovanje“, istakla je direktorka Predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“, Tanja Lončar.

Rezultat višegodišnjeg rada ove ustanove su brojna priznanja od strane resornog ministarstva, ustanova, udruženja, organa i organizacija lokalnog i republičkog karaktera, navela je Lončar, koja je između ostalog podsetila i da je u prethodnom periodu povećan kapacitet ustanove i oformljene su  nove grupe dece. Istakla je i da su nastavili sa trendom otpočinjanja godine otvaranjem nove grupe dece u vrtiću „Leptirić“.

„Samo zaposleni u vrtićima znaju koliko suza se prolije prvih dana kada se primaju nove grupe. Osamostaljivanje je samo jedan deo vaše misije, a onaj najvažniji jeste da ih naučite da budu deo tima. To itekako imaju od koga da nauče , jer je i Predškolska ustanova „Ljubica Vrebalov“ jedan savršeno uigran tim koji je svoje uspehe mnogo puta potvrdio“, istakao je Predrag Mijatović, predsednik Skupštine Požarevca.

 

Mnogobrojna publika

U nastavku programa dodeljene su nagrade i zahvalnice najzaslužnijima, a potom je usledio prigodan kulturno – umetnički program u kome su učestvovali mališani iz ove ustanove.

Podsećamo, prva Predškolska ustanova „Zabavište“ je počela sa radom 1911. godine čiju je tradiciju nastavila ustanova za predškolsko obrazovanje dece „Ljubica Vrebalov“. Svoju delatnost danas ova ustanova ostvaruje u 11 objekata, 10 u Požarevcu, jednom u Kostolcu, kao i 15 grupa u seoskim naseljima.

To Top