Predstava „San o Mileni” u Kostolcu

Kostolac

Kultura

Predstava „San o Mileni” u Kostolcu

Foto: plakat, fejsbuk

How Good Of A Friend Are You Really?

Predstavu izvodi Udruženje umetnika „Artista” u petak 30.avgusta, u pozorišnoj sali Doma kulture u Kostolcu, sa početkom u 20 časova.

Predstava „San o Mileni“ nastala je iz dokumentarnog istraživanja biografije slikarke. Dramaturšku matricu predstave čine pisma, dokumenta, kritike, dnevnički zapisi i analitički tekstovi. Predstava definiše najvažnije životne događaje Milene Pavlović Barili prelamajući je kroz prizmu njenih remek dela – zato predstava govori o Mileni jezikom simbola njene umetnosti.

Idejni pokretač, producent i organizator je Tijana Višković, profesionalna glumica i predsednica Udruženja umetnika „Artista“. Režiju i dramaturgiju potpisuje Jelena Bogavac, renomirana dramska umetnica. Miodrag Kovačević je stručni saradnik, istraživač, kompozitor i izvođač pesama na poeziju Milene Pavlović Barili.

U predstavi igraju Tijana Višković, Jovan Zdravković, Marko Panajotović, Aleksandra Veljković i Miodrag Kovačević. Kostime je osmislio Aleksandar Kovačević, a dizajn zvuka i video-rad Igor Marković.

Podsećamo da je uspešnu premijeru ova predstava imala u Požarevcu 17.decembra u Centru za kulturu.

Continue Reading

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top