A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: array_slice() expects parameter 1 to be array, boolean given

Filename: controllers/Cms.php

Line Number: 105

Backtrace:

File: /home/ebranice/public_html/app/controllers/Cms.php
Line: 105
Function: array_slice

File: /home/ebranice/public_html/index.php
Line: 342
Function: require_once

Predstavljena monografija „Blagoje Nešković“ - događaj - monografija
Predstavljena monografija „Blagoje Nešković“

Malo Crniće

Događaji

Predstavljena monografija „Blagoje Nešković“

Foto: bsmmc

How Good Of A Friend Are You Really?

Ovo je prvenac dr Ene Mirković, meštanke Malog Crnića.

U Malom Crniću, u biblioteci „Srboljub Mitić“, predstavljena je monografija „Blagoje Nešković“, autorke dr Ene Mirković.

„Eni Mirković dali smo 2017. godine najvrednije priznanje koje imamo – „Plaketu 14. oktobar“.  Prepoznali smo njenu veliku želju, talenat, vrednost onoga što radi“, rekao je Mališa Antonijević.

Po rečima dr Milutina Živkovića, medicina kali posebne ljude koji nošeni posebnim iskustvima često uzimaju učešće u javnom životu.

„Lekari zaista predstavljaju značajnu kariku u razvoju srpskog društva tokom 19. i 20. veka. Primer kako bi to trebalo raditi je monografija, koja je danas pred nama“, kazao je Živković.

Knjiga je posvećena Eninim roditeljima. Recenzije potpisuju akademik prof. dr Mira Radojković, viši naučni saradnik ISI dr Dragomir Bondžić  i viši naučni saradnik ISK dr Ivan Becić.

„Nesumnjivo da je koleginica Mirković uspela da savlada sve navedene prepreke i da kao rezultat pruži stručnoj i nestručnoj javnosti prvu sveobuhvatnu biografiju Blagoja Neškovića“, istakao je Rade Ristanović MA.

Doktor Petar Ristanović je naglasio da je Ena započela pionirski posao koji je rezultirao izuzetno značajnom biografijom Neškovića, a u izradi su političke biografije Rankovića i Krcuna. Ristanović je govorio i o problematičnim odnosima Blagoja Neškovića sa Momom Markovićem, i drugim političarima.

Dr Ena Mirković je govorila o svom radu na izradi monografije, o problemima na koje je nailazila tokom rada, privatnom dosijeu Blagoja Neškovića, tadašnjim problemima u političkom i privatnom životu, ali i nesporazumima zbog čega je uklonjen sa političke scene.

„Mnogi kažu da će istorija suditi svima. Istorija ne sudi. Istorija se bavi činjenicama i samo ih interpretira“, naglasila je dr Ena Mirković.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top