Predstavljene dve škole jahanja – srpska i slovenska (FOTO)

Požarevac

Događaji

Predstavljene dve škole jahanja – srpska i slovenačka (FOTO)

Foto: Ivan Miloš

How Good Of A Friend Are You Really?

Nesvakidašnje predavanje sa praktičnim prikazom na hipodromu Konjičkog društva „Knez Mihailo”.

Predavanje su održali Barbara Turk, stručnjak iz oblasti konjarstva, profesor u Centru biotehnike i turizma „Grm” Novo Mesto, i dr vet.med. Ivan Miloš, profesor u Poljoprivrednoj školi sa domom učenika „Sonja Marinković” iz Požarevca. Predavanje je deo lepe ideje čija je realizacija počela pre godinu dana kada je u Poljoprivrednoj školi počela sa radom sekcija konjarstva, nastala kao plod saradnje najstarije Poljoprivredne škole i najstarijeg konjičkog društva u Srbiji, o čemu smo pisali ranije.


Deo predavanja

U prvom delu druženja ovog originalnog dešavanja profesorka Barbara Turk je prikazala pristup u radu sa konjima lipicanske rase, način rada, opremu i tehniku rada. Za potrebe časa iskorišćen je konj lipicanske rase profesora Ivana Miloša, koji je u početnom delu obuke dresurnog jahanja, tako da se na licu mesta odmah moglo videti gde su dodirne tačke, a gde su razliku u pristupu.

Deo predavanja

Ovom času je prisustvovao veliki broj učenika škole voltižovanja, škole jahanja konjičkog kluba i nekoliko učenika. Tehnike jahanja početnog nivoa pokazala su deca profesorke Turk, Katarina, Tomaž i Gašper. Posle njih nekoliko učenika škole jahanja je moglo da se na licu mesta, odnosno iz sedla, uveri u razliku, ali i da pokažu šta su do sada već naučili.

Mala ali odabrana ekipa

U nastavku druženja Suzana Janković je gostima iz Slovenije prikazala sve veštine koje su deca savladala u školi voltižovanja Konjičkog društva, čime su oduševili prisutne. Na kraju je i  sedmogodišnja gošća Katarina Turk prošla kratak čas obuke u voltižovanju.


Mala škola voltižovanja

Continue Reading

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top