Premijera predstave petrovačkog pozorišta ,,Ne očajavajte nikad“

Petrovac

Kultura

Premijera predstave petrovačkog pozorišta ,,Ne očajavajte nikad“

Foto: kpcpetrovac.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Petrovačka publika biće u prilici da večeras u 20 časova pogleda premijeru predstave ,,Ne očajavajte nikad“ pozorišta ,,Dragoljub Milosavljević Gula“.

Milica Ilić, direktorka Kulturno prosvetnog centra Petrovac na Mlavi, za E-Braničevo ističe da je predstava rađena po tekstu Branislava Nušića, a u režiji i adaptaciji reditelja Miloša Jagodića.

,,Komad nije mnogo poznat, kao što su Nušićeva druga dela, ali je u Srbiji igran. Upečatljivo je to što se uopšte ne bavi politikom, a ni srpskim mentalitetom. Komad je namenski pisan za Francusku i mi ga takvog i igramo – Pariz, 1918. godine“, rekla je Ilić koja je inače i dugogodišnja glumica u petrovačkom ansamblu.

Ona je radila kostime zajedno sa Marijom Nikolić, istoričarkom umetnosti, kao i  scenografiju, u saradnji sa rediteljem Milošem Jagodićem.

Prema njenim rečima, ova predstava je trebalo da bude igrana prošle godine u martu, ali zbog situacije sa koronavirusom ta premijera je otkazana.

,,U predstavi ukupno glumi sedam glumica i glumaca, a dvoje su novi članovi petrovačkog ansambla. To su Stefan Jovanović i Radmila Radosavljević, koji su kao gimnazijalci bili u školi glume petrovačkog pozorišta“, dodaje direktorka ove ustanove.

Premijera predstave je večeras u 20 časova, u Velikoj sali Kulturno prosvetnog centra Petrovac na Mlavi.

Sledeće igranje predstave zakazano je za petak, 11. jun, u 20 časova.

Cena ulaznica je 300 dinara i mogu se kupiti na biletarnici bioskopa ,,Delo", svakog radnog dana u vremenu od 10 do 14 časova.v

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top