Preporuka Agencije za sprečavanje korupcije razrešenje direktora „Vodovoda“

Požarevac

Saopštenja

Preporuka Agencije za sprečavanje korupcije razrešenje direktora „Vodovoda“

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Agencija za sprečavanje korupcije ocenila je da je Aleksandar Dimitrijević, direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Požarevac, teže povredio zakon i da je jedina odgovarajuća mera razrešenje sa funkcije direktora, navodi se u saopštenju Pokreta „Jasno i glasno“.

„Pokret „Jasno i glasno“ podneo je krajem avgusta prošle godine predstavku Agenciji za sprečavanje korupcije, budući da je po stupanju na dužnost v.d. direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“ Aleksandar Dimitrijević doneo novi Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta, čime je omogućeno da njegova supruga, Jagoda Dimitrijević, dobije radno mesto na određeno vreme, te posledično i na neodređeno vreme, na osnovu saglasnosti Ministarstva“, piše u saopštenju.

Kako se dalje navodi, prethodno je Aleksandar Dimitrijević bio na čelu Nadzornog odbora ovog preduzeća, a njegova supruga je primarno primljena po osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima.

„Tada smo istakli da je ovde reč o grubom kršenju pravila o sukobu interesa, kao i pravnih i običajnih normi o nadzoru nad kvalitetom i kontrolom kvaliteta vode. U skladu sa ovlašćenjima Agencije, predloženo je da uputi preporuku o razrešenju Dimitrijevića. Da je pravda spora, ali dostižna, dokazala je Agencija za sprečavanje korupcije, tako što je upravo i donela navedenu preporuku u skladu sa ovlašćenjima koje ima. Agencija je ocenila da je imenovani teže povredio zakon i da je jedina odgovarajuća mera razrešenje“, piše u saopštenju.

Na potezu je sada Gradska uprava, zaključno sa skupštinom grada, koja je prema zakonu dužna da Agenciju u roku od 60 dana od prijema ovog rešenja obavesti da li je po preporuci postupila.

Rešenje Agencije za sprečavanje korupcije  pogledajte OVDE.

„Da li će grad i ovog puta zažmuriti na očigledne dokaze ništavih ili nezakonitih radnji ovog funkcionera, ili će konačno direktor čiji je mandat obeležio ništavi izbor, milionska šteta za grad zbog spornog ugovora o zakupu, nepotizam i drugo otkriveno, ili što će se tek otkriti, ostaje da se vidi“, navodi se u saopštenju Pokreta „Jasno i glasno“.

To Top