prevencijom-do-zdravlja

Požarevac

Događaji

Prevencijom do zdravlja

Foto: E.M.

How Good Of A Friend Are You Really?

Zavod za javno zdravlje Požarevac organizovao je ''Akciju za zdravlje'' za zaposlene u filijali Dunav osiguranja u Požarevcu.

Zavod za javno zdravlje Požarevac organizovao je ''Akciju za zdravlje'' za zaposlene u filijali Dunav osiguranja u Požarevcu.

 

Preventivni pregledi ovog puta su obuhvatili ljude nešto mlađe životne dobi, radno aktivno stanovništvo, zaposlene u Dunav osiguranju. Cilj je da se na vreme otkriju bilo kakva odstupanja od normalnih vrednosti, pri merenju šećera i masnoće u krvi, vrednosti krvnog pritiska, obima struka i telesne visine i mase na osnovu kojih se izračunava „body mass index“.

 


Dr Cvija Stojanović

 

„Na osnovu rezultata ukoliko ima odstupanja naši stručnjaci će uputiti na dodatne preglede kod izabranog lekara. Ovo je najbolji način da se spreče bolesti i eventualne komplikacije, ali i da se unapredi kvalitet života naših sugrađana“ kazala je dr Cvija Stojanović, načelnik odeljenja za promociju zdravlja ZZJZ Požarevac.

 


Preventivni pregledi

 

Akcija je sprovedena u saradnji i uz podršku Centra za prevenciju bolesti i službe polivalentne patronaže Doma zdravlja Požarevac, Crvenog krsta, Gradske uprave, Medicinske škole Požarevac, regionalnih i lokalnih medija.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top