Priče koje ostavljaju bez daha

Malo Crniće

Kultura

Priče koje ostavljaju bez daha

Foto: bsmmc.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Kratke priče „Stvarnost iluzija“ Dragane Mladenov, mlade književnice iz Novog Sada, predstavljene su u biblioteci „Srboljub Mitić“ u Malom Crniću.

Dragana Mladenov je rođena u Novom Sadu, gde i sada živi, ali osnovnu školu i Gimnaziju završila je u Požarevcu, za koji je vežu lepe uspomene.

Dragana Mladenov, autorka potpisuje knjige

„Umetnost u sebi mora da ima nešto novo, neočekivano, iritantno, zaprepašćujuće, nežno, opasno, zabrinjavajuće, smirujuće, drugačije, inače nije umetnost, nego samo bleda kopija. Dragana Mladenov je rizikovala. Unela nešto novo. Suprostavila se učmalosti i postala kreator svoje stvarnosti. Iskrojila je svet po svojoj meri. Obojila svoje dane. I kao što je Čarls Latvidž Dodžson, poznatiji kao pisac Luis Kerol, napisao „Alisu u zemlji čuda“, tako i profesorka matematike, Dragana Mladenov, piše priče koje se graniče sa ovovremenskim, prelazeći u neku drugu sferu postojanja“, rekla je u uvodnoj reči Danijela Božičković Radulović, direktorka biblioteke.

U nastavku programa Anđela Cvetković govorila je pesmu „Mostovi“, a potom su usledili scenski prikazi priča - „Šolja toplog čaja“, u izvođenju Antilete Živković i Radice Pavlović, dok su Danijela Božičković Radulović, Jelena Jovičić i Danijela Momirović veoma verno prikazale priču „Plaćenik“. Poeziju Dragane Mladenov čitala je Anđela Cvetković.

Continue Reading

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top