Prijem za šampiona u sportskom obaranju ruke

Petrovac

Događaji

Prijem za šampiona u sportskom obaranju ruke

Foto: Opština Petrovac

How Good Of A Friend Are You Really?

Juče je u kabinetu predsednika opštine Petrovac na Mlavi upriličen prijem za Radišu Milojkovića, osvajača zlatne i bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u sportskom obaranju ruke.

Reprezentacija Srbije u sportskom obaranju ruke nedavno je učestvovala na Evropskom prvenstvu u Bukureštu, u Rumuniji. Od 2015. godine, od kada naši reprezentativci učestvuju na evropskim prvenstvima u ovom sportu, ovo je prvi put da su doneli odličja i to ukupno osam u svim kategorijama.

>>PETROVČANIN OSVOJIO DVE MEDALJE ZA REPREZENTACIJU SRBIJE<<

“Sa velikim ponosom i zadovoljstvom organizovali smo prijem za Radišu Milojkovića koji je našoj opštini i Srbiji doneo dva odličja. Rale je bio najbolji, odnosno osvojio je zlatnu medalju u kategoriji desna ruka grand master do 100 kilograma i bronzanu medalju u kategoriji leva ruka grand master do 100 kilograma. Po povratku u Srbiju, za reprezentaciju je organizovan prijem u Sportskom savezu Srbije, a mi smo sada ovde da u ime opštine Petrovac na Mlavi čestitamo Raletu i slobodno mogu reći da se pohvalimo svim našim sugrađanima kakvog uspešnog sportistu imamo”, rekla je ovom prilikom Hristina Đorđević, šefica kabineta predsednika opštine.

Radiša je ovom prilikom rekao da je donošenje zlata opštini i Srbiji, slušanje srpske himne sa zlatom na grudima, trenutak koji je celog života sanjao i za koji je naporno trenirao. Takođe je pohvalio i članove svog kluba “Vukovi” na uspešnim rezultatima na takmičenjima širom zemlje.

Predsednik opštine čestitao je Radiši na uspehu i zahvalio mu na promociji opštine, a potom mu poželeo  mnogo uspeha u daljem takmičenju, uz podršku opštine u promociji i unapređenju ovog sporta.

Prijemu su prisustvovali generalni sekretar Sportskog saveza,  Dejan Milošević,  i direktor Direkcije za omladinu i sport, Nemanja Stanojević.

To Top