A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: info

Filename: cms_front/full_view.php

Line Number: 312

Backtrace:

File: /home/ebranice/public_html/app/views/cms_front/full_view.php
Line: 312
Function: _error_handler

File: /home/ebranice/public_html/app/controllers/Cms.php
Line: 138
Function: view

File: /home/ebranice/public_html/index.php
Line: 342
Function: require_once

Foto: Ilustracija

How Good Of A Friend Are You Really?

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je javni poziv za realizaciju programa pripravnika, koji podrazumeva stručno osposobljavanje nezaposlenih za samost

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je javni poziv za realizaciju programa pripravnika, koji podrazumeva stručno osposobljavanje nezaposlenih za samostalan rad u struci i polaganje pripravničkogilistručnog ispita,uz zasnivanje radnog odnosa.


U okviru programa pripravnika 450 nezaposlenih sa evidencije NSZ,  iz ruralnih područja sa teritorije čitave Srbije, moćiće da završe pripravnički staž i polažu stručni ispit u okviru programa koji NSZ finansira uz pomoć sredstava iz IPA fondova Evropske unije kroz projekat „Pomoć teže zapošljivim grupama“.   


Javni poziv za učešće u programu pripravnika raspisan je zaposlodavce iz privatnog sektora, iz ruralnih područja, kojima će NSZ refundirati sredstva za troškove dela zarade sa pripadajućim porezom i doprinosima za obavezno socijalno osiguranje lica uključenih u program.U zavisnosti od obrazovanja pripravnika, program može trajati 6 meseci, za one sa diplomom srednje škole, 9 meseci, za pripravnike sa višim ili visokim trogodišnjim obrazovanjem, ili 12 meseci, za pripravnike sa najmanje četvorogodišnjim visokim obrazovanjem.


Poslodavci koji žele da se prijave za učešće u programu moraju da ispune određene uslove propisane javnim pozivom, među kojima su i ti da redovno izmiruju poreske obaveze, da im račun nije blokiran, kao i da među zaposlenima ima osoba koje na osnovu svog obrazovanja i iskustva budućim pripravnicima mogu biti mentori.


U program pripravnika mogu učestvovati samo nezaposleni koji su upisani u evidenciju Nacionalne službe u ruralnom području, nisu u najbližem srodstvu s poslodavcem, prvi put zasnivaju radni odnos u svojstvu pripravnika i nisu radili kod poslodavca – podnosioca zahteva,  uposledljih 6 meseci. Selekciju nezaposlenih vrši NSZ u saradnji sa poslodavcem.


Zahtev za učešće u programu podnosi se filijali NSZ, prema mestu rada pripravnika, neposredno ili putem pošte, na propisanom obrascu, koji se može dobiti u svakoj organizacionoj jedinici Nacionalne službe ili preuzeti sa sajta www.nsz.gov.rs, gde svi zainteresovani mogu dobiti sve potrebne infomacije.


Javni poziv je otvoren do utroška sredstava izdvojenih za ovu namenu, a najkasnije do 20.09.2016.godine.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top