Priznanje najstarijem Kučevljaninu koji je doživeo stotu

Kučevo

Zanimljivosti

Priznanje najstarijem Kučevljaninu koji je doživeo stotu

Foto: eKučevo

How Good Of A Friend Are You Really?

Predsednik opštine Kučevo Ivan Rajičić, zajedno sa predsednikom Skupštine opštine Brankom Kecmanom, uručio je danas priznanje najstarijem Kučevljaninu, Ivanu Miletiću, za višedecenijski doprinos razvoju Kučeva.

Ivan Miletić, koga u ovom kraju zovu „Deda Iva“, rođen je 1923. godine, što znači da ima 100 godina, i najstariji je stanovnik opštine  Kučevo.

Radio je više od 40 godina u različitim zadrugama, bavio se privatnim prevozništvom koje se u to vreme obavljalo konjskom zapregom, a učestvovao je i u izgradnji svih puteva, mostova i većine zgrada u gradu. Takođe, dao je veliki doprinos podizanju stadiona kraj Peka i bio član mnogobrojnih udruženja.

Neiscrpan je izvor podataka o Kučevu za period pre, tokom i posle Drugog svetskog rata. Bio je učesnik NOR-a dve godine (1944. i 1945.) i nijedna radna akcija u Kučevu i okolini nije mogla proći bez njega.

Deda Iva je veliki patriota i sa ponosom kaže da mu je najveće blago što je to preneo i na svoje mnogobrojne potomke, koji su svi ostali u zemlji i nisu, poput mnogih, otišli da rade u drugim državama.

I dalje vispren i okretan, učestvuje u svim porodičnim aktivnostima i do detalja je upoznat sa svim dešavanjima u svetu i na lokalu. Ne pije lekove, vodi računa o ishrani i, kako kaže, dobro se oseća, samo što mu je sluh delimično popustio. U penziji je već 40 godina i planira da bude još dugo.

Continue Reading
Povezane teme...
To Top