PROGRAM 56.LJKI: Red sporta, red muzike (VIDEO)

Požarevac

Događaji

PROGRAM 56.LJKI: Red sporta, red muzike (VIDEO)

Foto: Arhiva. plakat

How Good Of A Friend Are You Really?

Ljubičevske konjičke igre ove godine traju od 30. avgusta do 1. septembra, a prateći program je već počeo.

Turistička organizacija grada Požarevca objavila je zvaničan program 56. Ljubičevskih konjičkih igara. Prateće manifestacije počinju nešto ranije i odvijaju se na više lokacija.

U Galeriji savremene umetnosti otvorena je 15. avgusta izložba „Jedan izlog, jedna slika“, o kojoj smo pisali ranije, i trajaće sve do 14. septembra. Ova izložba biće postavljena i u izlozima radnji u Požarevcu od 26. avgusta do 4. septembra.

U Domu učenika Poljoprivredne škole „Sonja Marinković“, od 25. do 29. avgusta održaće se likovna kolonija „Bez granica“. Organizator kolonije biće Društvo srpskog – grčkog prijateljstva „Rista Kolonjas“.

Muzički program počinje u sredu 28. avgusta, kada će se odvijati koncerti na dve lokacije: na gradskom trgu i u dvorištu Politehničke škole.

Prve večeri u centru Požarevca, od 21 sat, planiran je koncert Borisa Petrovića, a sat kasnije  nastupiće Lexington bend. Iste večeri u dvorištu Politehničke škole od 20 časova nastupaju  lokalni RNR bendovi.

U četvrtak 29. avgusta, u depou Istorijskog arhiva Požarevac, biće postavljena izložba na otvorenom „Moda u Požarevcu 1880-1929, susret istoka i zapada“. Muzičko veče na trgu od 21 sat otvara Požarevljanin Renato Henc, koji će se jednosatniim koncertom zagrejati atmosferu za bend “Crvena jabuka”. U dvorištu Politehničke škole, od 20 sati, nastupa simfonijski orkestar „Gvardia“.

Program u petak počinje najslađom manifestacijom – izložbom meda, koja se održava u Gradskom parku, a počinje od 10:30 časova. Pola sata kanije na stočnoj pijaci biće otvorena izložba sitnih životinja „Ljubimac“.Na hipodromu od 10 sati počinje regionalna izložba konja.

Početak defilea zakazan je za 18 časova. Prvi pred Požarevljanima nastupa Miloš Radovanović u 21 sat. Vatromet je  zakazan za 22 sata,  a onda je na programu koncert Sergeja Ćetkovića. U dvorištu Politehničke škole od 22:30 sati planirano je DJ veče „Big summer break“ – Vol.3.

Sportska  dešavanja na hipodromu počinju u subotu od 7 sati takmičenjem u daljinskom jahanju „Đeneral Ilija Gojković“.Glavni program na hipodromu počinje od 14 sati, a planirane su četiri kasačke i dve galopske trke, kao i polufinale “Ljubičevskog višeboja”.

Uvertiru za  koncert estradne zvezde Lepe Brene, koji je planiran u 22 sata, napraviće njen naslednik Stefan Živojinović. U dvorištu Politehničke škole od 19 sati je smotra folklornih ansambala.

Glavni sportski dan je u nedelju 1. septrembra na hipodromu u Požarevcu.  Od 14 sati na programu su četiri galopske i dve kasačke trke, ali i finale “Ljubičevskog višeboja”.

Zatvaranje 56. Ljubičevskih konjičkih igara planirano je za 19 sati proglašenjem viteza Ljubičevskih konjičkih igara.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top