proizvodnja-bez-oscilacija

Kostolac

Privreda

Proizvodnja bez oscilacija

Foto: TE-KO Kostolac

How Good Of A Friend Are You Really?

Za sedam meseci iskopano 4,77 miliona tona uglјa.

Za sedam meseci iskopano 4,77 miliona tona uglјa.

Ogranak „TE-KO Kostolac“ ostvaruje ovogodišnje proizvodne planove u rudarskom sektoru.

 

Za sedam meseci rada na Površinskom kopu „Drmno“ iskopane su 4.772.762 tone uglјa, što je na nivou plana.

 

 

Prosečna kalorična vrednost isporučenog uglјa za rad termoenergetskih kapaciteta iznosi 8.373 kilodžula po kilogramu uglјa.

 

Za sedam meseci isporučeno je 40.045 teradžula, što je na nivou planirane toplotne vrednosti.

 

Rezerve uglјa na deponijama na kraju jula dodatno su osigurale pouzdano i kvalitetno snabdevanje termoenergetskih kapaciteta.

 

Kada je reč o učinku jalovinskih sistema, za sedam meseci rada otkopana su 23.213.103 kubika, što je za neki procenat ispod bilansiranih količina i lako nadoknadivo, kako nam je rečeno u rudarskom sektoru ogranka „TE-KO Kostolac“.

 

Proizvodnja na kopu „Drmno“ je stabilna i pored problema koji realno opterećuju proizvodni proces. Prema rezultatima rada za sedam meseci, jasno je da su ostvareni planirani rezultati na proizvodnji uglјa i da je zabeležen mali pad na proizvodnji otkrivke. Ali to će svakako biti nadoknađeno bez većih poteškoća – rekao nam je Ivan Tašić, direktor za proizvodnju uglјa u ogranku „TE-KO Kostolac“.

 

Kako kaže Tašić, proizvodni proces opterećen je i problemima kao što su eksproprijacija, nedostatak radnika, starosna struktura zaposlenih...

 

Objektivno, aktuelni problemi ne odražavaju se drastično na ukupne rezultate rada, ali izvesno je da oni postoje i da bi ih trebalo rešavati.

 

Od početka sezone remonta do sada su završeni remonti na tri jalovinska i uglјenom sistemu.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top