Proizvodnja uglja i otkrivke na kopu „Drmno“

Kostolac

Privreda

Proizvodnja uglja i otkrivke na kopu „Drmno“

Foto: TE-KO

How Good Of A Friend Are You Really?

Od početka godine do kraja maja, na PK „Drmno“ proizvedeno je 18.882.273 kubika otkrivke i 3.854.000 tona uglja, što je gotovo 100 odsto od planirane proizvodnje. Proizvodnja otkrivke veća je za oko 4,5 miliona kubnih metara u odnosu na isti period prošle godine.

Slobodan Goločevac, pomoćnik direktora Direkcije za proizvodnju uglja, kaže da se nakon sumiranih proizvodnih rezultata tokom maja, može konstatovati da su ostvareni planirani zadaci i time nadoknađena manja proizvodnja u zimskom periodu. 

„Već u julu može se očekivati da proizvodnja i uglja i otkrivke bude na nivou planiranih količina za sedam meseci. U maju je iskopano i isporučeno termoelektranama 680.673 tona lignita, što je prema stanju na deponijama više od plana. Otkrivka je proizvedena i deponovana na jalovište u količini od oko 4.075.600 metara kubnih. Proizvodnja uglja i otkrivke bila bi i veća, da nije bila uslovljena produženim remontom bagera SRs 1300 zbog problema koji se pojavio tokom zamene radnog točka bagera“ rekao je Goločevac.

To Top