Promocija opštine Malo Crniće i zdravih stilova života

Malo Crniće

Događaji

Promocija opštine Malo Crniće i zdravih stilova života

Foto: TOOMC

How Good Of A Friend Are You Really?

„Hodanjem do zdravlja“ i ove godine u subotu, 25.maja, u malocrnićkoj opštini. Planirana je i poseta kulturno-istorijskom spomeniku Vranjevac i vrhu „Bubanj“.

Izlet organizuju Turistička organizacija opštine Malo Crniće, u saradnji sa opštinom Malo Crniće, planinarskim klubom „Vukan“ iz Požarevca i Gorskom službom spašavanja Srbije.

Cilj izleta je razvijanje pozitivnog odnosa prema kulturnim vrednostima, sportskim potrebama i navikama, pozitivnim socijalnim odnosima, shvatanje značaja zdravlja i zdravih stilova života i promocija opštine Malo Crniće.

Okupljanje svih učesnika sa teritorije opštine Malo Crniće i Požarevca u Kuli (most ka manastiru Bradača) je u 9 sati. Po dolasku na Spomen obeležje Vranjevac biće održan čas u prirodi pored očuvanih rovova branilaca posvećen Vranjevcu i jednoj od najvećih bitaka koja je održana 1915. godine u noći između 18. i 19. oktobra, a potom prezentacija Gorske službe spašavanja Srbije. Novu prezentaciji pripadnici službe prirediće na vrhu Bubanj.

Na kraju sledi spust Martinovim potokom do krajnje tačke staze. Obilazak staze ukupne dužine 9.500 metara predviđen je uz podršku licenciranih vodiča, članova planinarskog kluba „Vukan“ i predstavnika Gorske službe spašavanja Srbije.

Staza je označena planinarskim simbolima crvene i bele boje koji pokazuju pravac.

Continue Reading

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top