Prošireni kapacijeti PU ,,Poletarac“ u Žagubici

Žagubica

Društvo

Prošireni kapacijeti PU ,,Poletarac“ u Žagubici

Foto: zagubica.org.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Predstavnici lokalne samouprave Žagubica obišli su završene radove na proširenju Predškolske ustanove ,,Poletarac“ i tom prilikom govorili o merama populacione politike koje sprovodi ova opština u saradnji sa nadležnim ministarstvima.

Dušan Milosavljević, pomoćnik predsednika opštine Žagubica, podsetio je da je Safet Pavlović,  predsednik opštine, među prvim u Republici izdejstvovao da se iz budžeta lokalne samouprave finansira besplatan boravak dece u vrtiću, besplatan prevoz građana na teritoriji opštine, devet meseci po 15.000 dinara za nezaposlene porodilje i 20.000 dinara za svako novorođeno dete.

,,U martu prošle godine potpisali smo ugovor sa Ministarstvom bez portfelja o dodeli bespovratnih sredstava za subfinansiranje mera populacione politike. Na ovaj način obezbeđene su nove prostorije za upis dece koja su bila na listi čekanja. Za ove namene, kao i za druge mere populacione politike, dobijeno je iz Ministarstva 11 miliona, dok je lokalna samouprava obezbedila dva miliona dinara“, podseća Milosavljević i zaključuje da se ovakvim merama stimuliše povećanje nataliteta u opštini Žagubica.

Prilikom obilaska novih prostorija za smeštaj dece Vanja Milutinović, direktorka PU „Poletarac“, istakla je da je u toku opremanje grupa nameštajem, koji je obezbeđen iz budžeta lokalne samouprave ove opštine.

To Top