Protest članova “Dveri” u Požarevcu

Požarevac

Politika

Protest članova “Dveri” u Požarevcu

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Gradski odbor Dveri Požarevac održao je konferenciju za medije i jednočasovni miran protest pod nazivom "Sloboda, sigurnost i pravda za sve, podrška predsedniku i potpredsedniku Srpskog pokreta Dveri".

Skup u parku kod gradskog zdanja je organizovan, po rečima Dragana Papovića, predsednika Gradskog odbora Dveri Požarevac, povodom štrajka glađu predsednika pokreta Boška Obradovića, koji je otpočeo u nedelju 10. maja, kojim traži odlaganje izbora i zahteva ozbiljan politički dijalog kako bi se prevazišla politička kriza u zemlji.

 „Zahtevamo od predstavnika vlasti da se započne sa ozbiljnim političkim dijalogom i tako prestanu razlozi za štrajk Boška Obradovića. Tražimo da Ustavni sud hitno reaguje na protivustavne izmene izbornih zakona 40 dana pred izbore i poništi započeti proces, čime bi izbori bili pomereni. To bi smirilo narasle tenzije i građanske sukobe i otvorilo put za normalizaciju političkog života u Srbiji“, poručio je Papović.

 


Dragan Papović, predsednik Gradskog odbora pokreta Dveri Požarevac

Gradski odbor pokreta Dveri Požarevac će podržati miran i nenasilan protest u nedelju, 17.maja, u 17 časova, ispred doma Narodne skupštine u Beogradu, najavio je Papović.

To Top