Protesti širom Srbije, da li će se pridružiti poljoprivrednici iz Stiga

Braničevo

Poljoprivreda

Protesti širom Srbije, da li će se pridružiti poljoprivrednici iz Stiga

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Nezadovoljni poljoprivrednici izašli su danas na ulice širom Srbije. Udruženje poljoprivrednih proizvođača “Stig” odlučilo je da ne učestvuje u današnjem protestu.

“Mi smo na sastanku udruženja odlučili da ne izađemo na protest danas već u utorak, 14. novembra. Ovaj put neće biti protestne vožnje kroz centar Požarevca već ćemo se parkirati  kod kafane “Kum” u Bratincu”, kazao je Milan Marković, potpredsednik Udruženja “Stig” za E-Braničevo i dodao da nije planirana blokada saobraćaja.

Iako, kako kaže, Udruženje “Stig” nije više član saveza sedam udruženja koja su potpisala sporazum sa Ministarstvom poljoprivrede u maju, i dalje podržavaju sve zahteve koje su oni izneli i dostavili ministarstvu ranije.

“Izazićićemo na ulice u znak podrške, jer je svima nama stalo da se poboljša stanje u poljoprivredi. U koordinaciji sa drugim udruženjima koja protestuju u Srbiji odlučemo sutra šta ćemo dalje preduzimati”, istakao je Marković.

Po njegovim rečima, od protesta upozorenja 23. oktobra ništa se nije promenilo, odnosno nisu dobili poziv iz Ministarstva poljoprivrede. Podsećamo da su poljoprivrednici u Srbiji nezadovoljni zbog neispunjenja obećanja definisanih sporazumom sa Vladom Srbije u maju ove godine, o čemu smo pisali ranije.

NEZADOVOLJNI POLJOPRIVREDNICI PONOVO IZAŠLI NA ULICE

PROTEST POLJOPRIVREDNIKA 13. NOVEMBRA, DA LI ĆE UČESTVOVATI “STIG”?

 

 

To Top