Prvaci dobili poklone za polazak u školu (FOTO)

Požarevac

Događaji

Prvaci dobili poklone za polazak u školu (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Saša Pavlović, gradonačelnik grada Požarevca, i Tomica Stojanović, član Gradskog veća zadužen za prosvetu, posetili su dve požarevačke osnovne škole i đacima prvacima uručili pakete.

Prvo su posetili Osnovnu školu „Kralj Aleksandar Prvi“, a potom i školu „Desanka Maksimović“, u kojoj su od đaka dobili poklone i spisak želja koje će, kako kažu, nastojati da ispune.

 Spisak želja đaka prvaka

„Ove godine smo odlučili da podelimo deci paketiće na početku školske godine, a ne za Dan oslobođenja, kako je bilo ranijih godina, jer smatramo da su deci potrebniji sada, nego 15. oktobra. Naš cilj je da povećamo fond za paketiće, a i za stipendiranje učenika. Mi želimo da ubuduće odlikaši budu u modi i da negujemo kvalitete koji su davno izgubljeni“, izjavio je gradonačelnik.

 

Prvaci

Pavlović je prvacima poželeo da pažljivo slušaju učitelje, da se čuvaju i dodao da je ovo jedan gest grada prema đacima.

Đački paketići

Danas je 668 prvaka dobilo ove pakete u kojima se nalazi komplet đačkog pribora. Za ovogodišnje đačke pakete izvojeno je 500.000 dinara iz budžeta grada.

To Top