Prvi kruzeri pristajaće u Kostolcu već sledeće godine?

Požarevac

Društvo

Prvi kruzeri pristajaće u Kostolcu već sledeće godine?

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Skupština Požarevca usvojila je odluku o ustupanju objekta pristana u Kostolcu u korist Republike Srbije.

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, rekao je da će ovaj pristan biti nova turistička tačka, pristanište za turiste koji plove Dunavom i posećuju teritoriju grada. On ističe da grad treba da izađe na reke i da aktivira takve lokacije, a pristanište je samo jedan od načina.

,,Pre ove odluke rukovodstvo grada imalo je niz razgovora sa direktorom Agencije za upravljanje lukama. Po zakonu, jedan od koraka koji treba da se obavi jeste da se ovaj pristan bez naknade da u korist javne svojine Republike Srbije, jer imovinom pristaništa upravlja Agencija za upravljanje lukama“, rekao je Pavlović za skupštinskom govornicom.

>>KOSTOLAC DOBIJA MEĐUNARODNO PUTNIČKO PRISTANIŠTE<<

On dodaje da će ova agencija uložiti još oko sedam miliona dinara za privođenje pristana nameni, dok bi grad trebalo da obezbedi priključke. Nakon toga sledi sprovođenje postupka za izbor operatera pristana.

Pavlović podseća da je grad pre oko pet godina dobio sredstva od Ministarstva turizma za uređenje tog dela obale, kao i sredstva za izgradnju pristana. 

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca

,,U prošlosti smo izradili Plan detaljne regulacije oko tog dela Dragulja i jednog dela kanala, gde je definisano i samo pristanište, to je bio jedan od preduslova. Pre same odluke mi smo spoveli niz aktivnosti – sprovođenje postupka, izgradnju samog priključka pristana na kopneni deo, uredili staze i izradili Plana detaljne regulacije“, rekao je gradonačelnik.

On ističe da se paralelno radi rekonstrukcija i sanacija ulice Kneza Lazara (druga faza), a završetak radova se očekuje pri kraju ovog meseca.

,,Već sledeće godine se nadam da ćemo imati dobar deo turista koji će pored Golupca i okolnih mesta posetiti Kostolac i Požarevac“, dodaje Pavlović.

Prema njegovim rečima, Kostolac će biti obeležen kao operativna luka u brošuri koju izdaje Agencija za upravljanje lukama za narednu godinu, a pristajanje prvih kruzera može da se očekuje već sledeće godine.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top