prvi-sneg-moguc-za-dve-nedelje

Požarevac

Info

Prvi sneg moguć za dve nedelje

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Tokom novembra prosečna dnevna temperatura oko 8 stepeni

Tokom novembra prosečna dnevna temperatura oko 8 stepeni

 

Prema prognozi RHMZ u novembar ulazimo uz jutarnje temperature od oko 6 stepeni i značajno više, dnevne  i do 17 stepeni. Ali, to će ujedno biti i najtopliji deo nedelje koja sledi jer nas već od 3. novembra čeka kiša, pa će do polovine meseca čak sedam dana, naizmenično, proteći uz padavine, povremeno i uz vetar.

 

Sudeći prema predviđanjima na sajtu AccuWeather, prvi sneg će u Srbiji pasti već oko 10. novembra, ali se u Požarevcu i Kostolcu ne očekuje pre kraja novembra, kada će uslediti i vejavice.  S druge strane, sneg je 11. novembra i naredna dva dana, moguć u Petrovcu na Mlavi, Golupcu, Kučevu, Žabarima i Žagubici. 

 

 

Prva, ovogodišnja „nula“ za Braničevo, predviđena je za 4. novembar u noćnim satima. Maksimalne jutarnje temperature do 5 stepeni nastaviće da se nižu do 11. novembra, kada bi mogli da očekujemo i da živa u termometru, za dva stepena padne ispod nule. Dnevna temperatura će tih dana u Požarevcu biti oko 9 stepeni.

 

Kako mesec bude odmicao, tako će i zahlađenje biti osetnije. Neće biti izuzetno niskih temperatura, a  u prvi dan decembra, prema istoj prognozi, ući ćemo uz sneg, minimalnu temperaturu -3 i maksimalnu dnevnu do 3 stepena – najavljuje AccuWeather.         

 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top