Raspušta se skupština, Kostolčani idu na vanredne izbore?

Kostolac

Politika

Raspušta se skupština, Kostolčani idu na vanredne izbore?

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Istekao rok od mesec dana za izbor novog predsednika Gradske opštine Kostolac, njegovog zamenika i članove Veća GO Kostolac, pa su izbori neminovni.

Pošto je 6.marta istekao rok od mesec dana za izbor novog predsednika Gradske opštine Kostolac, njegovog zamenika i članove Veća GO Kostolac, Gradsko veća Požarevca donelo je odluku o raspuštanju skupštine i  obrazovanju Privremenog organa  i predložilo požarevačkom parlamentu da to usvoji.
Skupština grada Požarevca o tome će odlučivati na sednici u ponedeljak,a ako da zeleno svetlo  predsednik parlamenta, Bojan Ilić, raspisaće izbore za odbornike Skupštine GO Kostolac za 26.april.
Za predsednika Privremenog organa GO Kostolac Gradsko veće Požarevca predložilo je Milenu Cerovšek, dosadašnju predsednicu Skupštine GO Kostolac, a za članove: Serdža Krstanoskog, Darka Grubetića, Dalibora Ilića i Jasminku Đorđević Miloradović.
Podsećamo da je Serdžo Krstanoski podneo neopozivu ostavku na funkciju predsednika Gradske opštine Kostolac 4.februara.

 
Dva dana kasnije na sednici Skupštine GO Kostolac bez odlučivanja, rešenjem je utvrđen prestanak mandata Krstanoskom. Statutom Gradske opštine Kostolac propisano je da kada predsedniku po bilo kom osnovu prestane mandat, prestaje mandat zameniku predsednika i članovima veća Gradske opštine Kostolac.

 
Privremeni organ obavlja tekuće i neodložne poslove iz nadležnosti Skupštine, predsednika GO Kostolac i Veća garadske opštine, do izbora novih organa.
 

 
 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top