Rekordan broj digitalnih zelenih sertifikata na šalterima pošta

Braničevo

Društvo

Rekordan broj digitalnih zelenih sertifikata na šalterima pošta

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Pošta Srbije saopštila je juče da je broj izdatih digitalnih zelenih sertifikata ove nedelje na šalterima pošta samo u jednom danu iznosio skoro 10.000.

Od početka pružanja ove usluge u junu, na šalterima pošta ukupno je izdato skoro 437.000 sertifikata, a samo tokom novembra 53.000.

,,Podsećamo da građani na šalterima 203 pošte širom Srbije mogu nabaviti digitalni zeleni sertifikat – potvrdu o izvršenoj vakcinaciji protiv kovida-19, rezultatima testiranja na zaraznu bolest SARS-CoV-2 i oporavku od bolesti kovid-19”, piše u saopštenju na zvaničnoj stranici Pošta Srbije.

Kovid sertifikati su digitalni zeleni sertifikati koje svaki građanin dobije kada se ili vakciniše protiv koronavirusa ili kada dobije rezultate kovid testa. Nevakcinisanima je neophodno da poseduju pi-si-ar ili antigenski test.

Digitalni zeleni sertifikat se može dobiti preko eUprave na mejl adresu ili se može izvaditi u pošti. Za dobijanje sertifikata potreban je važeći lični dokument, lična karta ili pasoš, i besplatan je za građane.

To Top