Rekordno interesovanje za dobrovoljno služenje vojnog roka

Braničevo

Društvo

Rekordno interesovanje za dobrovoljno služenje vojnog roka

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović zahvalio se danas mladim ljudima u Srbiji što su se u rekordnom broju prijavili za dobrovoljno služenje vojnog roka u septembru, u najvećem broju u poslednjih šest godina. On je istakao da je izuzetno ponosan što su se opredelili da na ovaj način služe svojoj zemlji i što pokazuju tako veličanstvenu ljubav prema našoj Srbiji.

„Oni će imati priliku da tokom šest meseci, koliko traje služenje vojnog roka, dobiju nova znanja, upoznaju nove ljude i steknu nove veštine, da vide zašto je važno da neko služi svojoj zemlji. Srbija je značajno napredovala na respektabilnim svetskim listama koje procenjuju snage vojske, i to pokazuje da svi prepoznaju naša ulaganja ne samo u opremu i tehniku, koja su najveća u poslednjim decenijama, već i u ljude, ono najznačajnije što čini našu vojsku“, rekao je ministar Stefanović.

Kako je naveo, to jeste priznanje za našu zemlju, ali smo posebno ponosni na mlade ljude koji dolaze da služe svojoj zemlji.

„Gotovo 80 odsto mladih, koji dođu da dobrovoljno služe vojni rok, opredeli se da nakon toga nastavi da služi svojoj zemlji kao profesionalni vojnik. Mnogi kasnije postanu i podoficiri naše vojske i čine, zaista, kičmu našeg sistema odbrane. Mi smo se potrudili da im tokom služenja vojnog roka ništa ne nedostaje - uz smeštaj, hranu, putne troškove, zdravstveno osiguranje - imaju i mesečnu naknadu od 38.000 dinara, jer želimo da vide da njihova država brine o njima. Naravno, prve vojničke plate, kao profesionalci, primaće i značajno više, a zahvaljujući predsedniku Vučiću i njegovom zalaganju od naredne godine imaćemo i za 25 odsto veće plate u čitavom sistemu odbrane“, rekao je ministar odbrane.

On je istakao da će služenje vojnog roka biti odlična prilika za ove mlade ljude da vide da li su spremni da dostignu izazove koje su savladale mnoge generacije pre njih, ali i da pomognu da naša zemlja ostane čvrsta, snažna i nezavisna i da može da nastavi da svoje odluke donosi isključivo u interesu sopstvenog naroda, navodi se na sajtu Ministarstva odbrane.

To Top