roman-dosije-golubic-od-sada-i-u-elektronskom-izdanju

Požarevac

Kultura

Roman „Dosije Golubić“ od sada i u elektronskom izdanju

Foto: korice

How Good Of A Friend Are You Really?

Šesti roman požarevačkog pisca, Milana Jankovića, „Dosije Golubić“, objavljen pre tri godine, ovih dana je doživeo i svoje elektronsko izdanje.

Šesti roman požarevačkog pisca, Milana Jankovića, „Dosije Golubić“, objavljen pre tri godine u izdavačkoj kući „Zalihica“ iz Sarajeva, ovih dana je doživeo i svoje elektronsko izdanje.

 

''Dosije Golubović'' Milan Janković

Izdavač  je „Medija Art Content“ iz Novog Sada, koji je izdao romane renomiranih autora iz Srbije i „regiona“, među kojima su čak šest nosilaca prestižne „NIN“-ove nagrade: Milorad Pavić, Živojin Pavlović, Filip David, Svetislav Basara, Slobodan Tišma i Petko Vojnić-Purčar.

 

„Posebno sam ponosan na činjenicu da sam prvi autor iz našeg grada sa kojim je glavni urednik „Medija Art Content“,  Rastislav Durman, konkretizovao saradnju publikovanjem mog dela. Tako će roman„Dosije Golubić“  pored štampanog izdanja, koje je naišlo na dobar prijem kritičara i čitalačke publike širom bivše Jugoslavije, sada moći da se nabavi i čita na programskim platformama „kobo“, „iTunes“, „google play“, „scribd“ i „gumrood“, kazao je za „E-Braničevo“, Milan Janković.

 

O Milanu Jankoviću

 

Milan Janković je rođen 1961. godine u Požarevcu. Nekada je u lokalnim okvirima bio aktivan kao gitarista rok-grupa „Hogar i Tamo daleko“. Do sada je objavio sledeće knjige:
 

“Psalmi huliteljstva”, roman, (u prvom kolu edicije NOVA iz Beograda, zajedno sa knjigama Miro Vuksanovića i Radomira Smiljanića), 1984. g.;
“Avramov žrtvenik”, roman, (edicija NOVA iz Beograda), 1988. g.;  
“Đavo u cik zore”, roman, (edicija NOVA iz Beograda), 2001. g.;
“Srp nad Everestom”, roman, (IP “Dobar naslov” iz Beograda), 2011. g.;
“Vitalni 100+ godina”, knjiga o dugovečnosti mladosti, (IP “Prometej” iz Novog Sada), 2012. g.;
“Dosije Golubić”, roman, (IP “Zalihica” iz Sarajeva), 2013. g.; (elektronsko izdanje “Media Art Content” Novi Sad), 2016.g.
“Duh iz fioke”, zbirka poezije, (IP “.Bratstvo  duša” iz Zagreba), 2014.g.
“Žižak-ateista”, zbirka poezije, (IP “.Bratstvo  duša” iz Zagreba), 2015. g. i
“Pohvala Erazmu”, kratki roman, (IP “.Bratstvo  duša” iz Zagreba), 2015. g.

 

Dobitnik je prvu nagrade na konkursu “Milutin Uskoković”, “za najbolju pripovetku napisanu na srpskom jeziku u 2009. godini”.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top