Rukovodioci nisu podneli ostavke, zaposleni najavili generalni štrajk

Požarevac

Društvo

Rukovodioci nisu podneli ostavke, zaposleni najavili generalni štrajk

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Na predlog predsednika štrajkačkog odbora, Marka Stokića, a uz saglasnost zamenika predsednika i članova, jednoglasnom odlukom većine zaposlenih odlučeno je da se stupi u štrajk od 21. septembra u vremenu od 7:30 do 15:30 časova, sve do ispunjenja zahteva.

Jednočasovni štrajk upozorenja zaposleni u Poljoprivrednoj savetodavnoj i stručnoj službi Požarevac su organizovali u četvrtak u krugu preduzeća, u periodu od 7:30 do 8:30 časlova. Neki od razloga zbog kojih je štrajk organizovan su postojanje osnovnane sumnje da je direktor ovog preduzeća, Dane Hrkalović, više puta zloupotrebio službeni položaj, nenamensko trošenje sredstava, sukob interesa, prekoračenje ovlašćenja članova Skupštine.

Štrajkači zahtevaju podnošenje neopozivih ostavki rukovodstva preduzeća na čelu sa direktorom Danetom Hrkalovićem i predsednikom Skupštine Draganom Ignjatovićem, kao i članovima Skupštine Ljubiše Stoilkovića, Vesne Ljubisavljević i Dragane Urošević, navodi se u saopštenju štrajkačkog odbora koje je stiglo u našu redakciju.

>>ŠTRAJK UPOZORENJA I NAJAVA OBUSTAVE RADA AKO SE NE ISPUNE ZAHTEVI<<

U saopštenju štrajkača navodi se i da je direktor Dane Hrkalović u izjavama davao neistinite informacije koje će, kako štrajkači kažu, biti demantovane i potkrepljene dokazima 21.septembra.

U izjavi za E-Braničevo Hrkalović je rekao da nijedan razlog zbog kojih je štrajk organizovan ne može da se stavi njemu na teret, već da za lošu situaciju u preduzeću mogu da se okrive bivši rukovodioci.

„Nijedna tačka koju oni navode ne može se odnositi na mene. Ja sam na mesto direktora došao početkom vanrednog stanja, a račun firme je u blokadi od završetka vanrednog stanja. Prethodni rukovodioci su sklapali kriminalne poslove koji su doveli firmu u situaciju u kojoj jeste“, rekao je Hrkalović.

To Top