Šainović: istorijske činjenice su neizbrisive

Požarevac

Događaji

Šainović: istorijske činjenice su neizbrisive

Foto: E-Braničevo

How Good Of A Friend Are You Really?

Godišnjici obeležavanja smrti predsednika SPS-a, osim članova požarevačkog odbora stranke prisustvovao i Nikola Šainović.

Nekada premijer i potpredsednik Vlade Jugoslavije, Šainović je sada član Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije. Ovom prilikom podvukao je da je Slobodan Milošević istorijska ličnost  iz teškog istorijskog vremena. 


grob Slobodana Miloševića

„Jedanaest godina je od njegove smrti ovde smo da se poklonimo njegovim senima i setimo se jednog strašnog vremena u kome je postojao taj unipolarni svet, apsolutne moći jedne sile, apsolutne političke volje koja se sprovodila širom sveta, brutalnom silom, sa zahtevima koji se nekim delo postavljaju pred našu zemlju još i danas“, rekao je Šainović i dalje naglasio da je Slobodanov otpor pritisku i komadanju zemlje, istovremena borba za odbranu interesa srpskog naroda na svim prostorima bivše Jugoslavije je istorijski kamen ove zemlje. 

„Mogu ga kritikovati i gledati njegovo delo iz raznih uglova, ali te istorijske činjenice su neizbrisive. Danas kada se sećamo njega sećamo se svih boraca, koji su u toj borbi položili svoje živote. To su heroji ove zemlje“ – poručuje Šainović.


Nikola Šainović sa predstavnicima GO SPS Požarevac

Počasi predsenik SPS-a Milutin Mrkonjić, grob svog prijatelja je posetio juče, u intimnijoj atmosferi. 

Aktuelni lider socijalista Ivica Dačić je van zemlje na Kubi. 

Prvi venac položen je rano jutros u ime porodice. 


Venac od porodice

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top