Saopštenje grada Požarevca o prevozu učenika u 2019.godini

Saopštenja

Saopštenje grada Požarevca o prevozu učenika u 2019.godini

Foto: arhiva

Posle saopštenja kompanije „Arriva Litas“ o javnom pozivu za prevoz učenika koje smo objavili, u našu redakciju stiglo je i saopštenje od Informativne službe grada Požarevca.

Saopštenje prenosimo u celosti:

“Grad Požarevac je u skladu sa pozitivnim propisima i Zakonom o javnim nabavkama objavio javnu nabavku 28. januara ove godine za prevoz učenika na teritoriji grada Požarevca. Saopštenje ponuđača kompanije „Arriva“ koje je izdato u toku procedure sprovođenja navedenog postupka je grubo kršenje Zakona o javnim nabavkama i protivpravni uticaj na sam tok postupka izbora najpovoljnijeg ponuđača i komisiju za javne nabavke. Tvrdnje koje su izdate u saopštenju kompanije „Arrive“ su netačne i pokušaj da se predstavi da su oni jedini legitimni autoprevoznici koji mogu da vrše prevoz učenika”, navodi se u saopštenju.

Komisija je u skladu sa Zakonom, a na osnovu postavljenih pitanja, sugestija i primedbi zainteresovanih lica prihvatila izmenu postojećih uslova. Izmenom dokumentacije je obezbeđena veća konkurencija u cilju efikasnog trošenja javnih sredstava u smislu dobijanja najpovoljnijih ponuda, a  pritom nije zanemarena bezbednost dece. Svi ponuđači morali su da dostave potvrde o tehničkoj ispravnosti vozila i da su u svom prethodnom poslovanju vršili prevoz učenika.

U postupku mogu i smeju da učestvuju samo ponuđači koji imaju važeće rešenje nadležnog ministarstva za obavljanje linijskog i vanlinijskog prevoza putnika. U cilju povećanja konkurentnosti i izbegavanja monopola na tržištu, sve javne nabavke i konkursi koje sprovodi Grad Požarevac urađene su u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, uz poštovanje osnovnih načela javnih nabavki: obezbeđivanja konkurencije, transparentnosti i jednakosti ponuđača.

Prema tome, kompanija „Arriva“ bi trebalo da zna da na tržištu važe isti uslovi za sve ponuđače i jednakost. Ovakvo saopštenje kompanije „Arriva“ usmereno je na izazivanje nezadovoljstva građana koji koriste autobuski prevoz, a posebno zato što je reč o prevozu dece”, navodi se u saopštenju Informativne službe grada Požarevca.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *