saopstenje-inspektorata-za-rad-o-kolektivnoj-povredi-radnika-u-te-kostolac-b-u-drmnu

Kostolac

Privreda

Saopštenje Inspektorata za rad o kolektivnoj povredi radnika u TE Kostolac B u Drmnu

Foto:

Zvanično: Oglasila se i Pres služba Ministartsva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Juče oko 14:10 časova, u Termoelektrani Kostolac B u Drmnu dogodila se kolektivna povreda na radu u kojoj su povređena tri kineska državljanina zaposlena u kineskoj kompaniji CMEC − China Machinery Engineering Corporation. Do povrede je došlo kada je eksplodirala boca acetilena, pri čemu je jedan radnik zadobio opekotine i teže je povređen, dok druga dva radnika imaju lakše povrede.

Do eksplozije je došlo u trenutku kad su radnici, na platformi visine oko 40 metara, zavarivali cevi za odvođenje dima na novom dimnjaku koristeći u radu boce acetilena i kiseonika. Teže povređeni radnik sa opekotinama je prebačen u bolnicu u Beogradu, dok su zaposleni sa lakšim povredama zbrinuti u bolnici u Požarevcu.

Kineska kompanija CMEC radi na izgradnji sistema za odsumporavanje u TE Kostolac B..

Inspektori iz Odseka inspekcije rada u Požarevcu izašli su na lice mesta odmah po dobijanju prijave o kolektivnoj povredi na radu. Inspekcije rada će, nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica, preduzeti zakonom propisane mere iz svoje nadležnosti.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *