Šarene čarape sve brojnije u Požarevcu

Požarevac

Događaji

Šarene čarape sve brojnije u Požarevcu

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Požarevačko Udruženje „Osmi dan“ za pomoć osobama sa L-Down sindromom organizovalo je danas treću šetnju u šarenim čarapama.

Ovaj simbolični performans priređuje se povodom Svetskog dana osoba sa Daunovim sindromom.


Samo se razlikujemo po čarapama
 

Tačno u podne povorka šarenih čarapica krenula je od Robne kuće, oko Tabačke čaršije, pa do pešačke zone na Starom korzou. Šarena kolona bila je puna dece školskog i mlađih uzrasta, roditelja, prijatelja, građana...Evidentan je sve veći odziv iz godine u godinu.

„Želimo da i deca ometena u razvoju žive život dostojan svakog čoveka“, poručila je Neveka Gajić, predsednica Udruženja „Osmi dan“.


Nevenka Gajić predsednik Udruženja Osmi dan​

To je i suština okupljanja i osnovna poruka svih okupljenih oko ovog udruženja koje neumorno skreće pažnju na decu sa Daunovim sindromom i potrebama za njihovu inkluziju u normalne životne tokove.
U pratećem programu učestvovali su mališani iz PU „Ljubica Vrebalov“ i osnovnih škola, a male balerine iz Amadeusa pripremile su dve tačke: Moj mali Poni i Tarantela. 


Veliki odziv

Deca iz vrtića Bambi izvela su numeru „Deca su ukras sveta“ . Četvrti razred OŠ „Kralj Aleksandar I“ izveo je predstavu „Crvenkapa i lenji vuk“, a Nikola Jovanović iz OŠ „Sveti Sava“  „Pukni zoro“.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top