Saša Pavlović novi gradonačelnik Požarevca, Slaviša Aleksić zamenik

Požarevac

Događaji

Saša Pavlović novi gradonačelnik Požarevca, Slaviša Aleksić zamenik

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Skupština grada Požarevca tajnim glasanjem odlučila je da novi gradonačelnik bude Saša Pavlović (SNS), dosadašnji zamenik gradonačelnika, inače, jedini kandidat za ovu funkciju. Njegov zamenik je Slaviša Aleksić.

Za njihov izbor, kao I za ćlanove Gradskog veća, glasalo je 58 odbornika, četiri je bilo protiv.  

Poverenje shvatam kao pohvalu viziji koju je Srpaks napredna stranka predstavila. Naporan rad i predanost poslu uvek moraju dovesti do rezultata. Program “Srbija 2020 – 2025” će i nama biti svetionik ka napretku Požarevca i GO Kostolac. Kao inženjer za mene su rezultati I brojke sveto pismo, ali biću u obavezi da vodim računa i o tradiciji, navikama I načinu života građana Požarevca. Obećavam da ću zajedno sa svojim timom raditi na rzvoju grada po meri Požarevljana” , rekao je između ostalog gradonačelnik Saša Pavlović.

Pavlović je diplomirani inženjer elektrotehnike. Rođen je 1980.godine u Požarevcu. Osnovnu i srednju školu završio je u Kostolcu, a nakon toga i Elektrotehnički fakultet u Beogradu – odsek telekomunikacije i informacione tehnologije – smer sistemsko inženjerstvo.

Od 2008. godine radio je u Tehničkoj školi sa domom učenika ,,Nikola Tesla“ u Kostolcu, kao profesor elektro grupe predmeta. U januaru 2014. godine, izabran je za zamenika predsednika Gradske opštine Kostolac,a za zamenika gradonačelnika Požarevca u maju 2016. godine. Oženjen je i ima dvojicu sinova. Sa porodicom živi u Klenovniku.

Slaviša Aleksić

Za zamenika gradonačelnika izabran je Slaviša Aleksić, takođe iz redova SNS, dosadašnji načelnik tržišne inspekcije u Požarevcu. Aleksić je bio prvi na listi “Aleksandar Vučić – za našu decu” na lokalnim izborima održanim 21.juna.

Izabrani su i novi članovi Gradskog veća Požarevca kojih ima devet, plus gradonačelnik i njegov zamenik koji su takođe članovi veća.  Oni su: Tomica Stojanović, Darko Mirković, Dejan Krstić, Vladimir Petrović, Bojan Dinić, Milan Jović, Dragan Tadovanović, Marko Milojević i Srđan Miletić. 

Formirane su i odborničke grupe u novom požarevačkom parlamentu.

Za predsednika Odborničke grupe „Aleksandar Vućić - za našu decu“ izabran je Slavisa Stojković, a njegova zamenica biće Vesna Todorović.

Šefica Odborničke grupe SPS – JS je Jovana Dinić, a zamenica Bojana Živković.

Formirana je i Odbornička grupa „Dosta je blo – Most „ čiji je predsednik Slobodan Vasić, anjegova zamenica Dragana Spasojević.

To Top