A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: array_slice() expects parameter 1 to be array, boolean given

Filename: controllers/Cms.php

Line Number: 105

Backtrace:

File: /home/ebranice/public_html/app/controllers/Cms.php
Line: 105
Function: array_slice

File: /home/ebranice/public_html/index.php
Line: 342
Function: require_once

Sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije u Viminacijumu (FOTO) - plan - odbor
Sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije u Viminacijumu (FOTO)

Kostolac

Sport

Sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije u Viminacijumu (FOTO)

Foto: oks.org.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Usvojen izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2018. godinu, kao i finansijski plan i plan rada za 2019.godinu.

Četvrta  redovna sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije  održana je danas u prostoru Arheološkog parka Viminacijum. 

Sednica OKS-a

„Smatrali smo da je Viminacijum pravo mesto za naše godišnje okupljanje, obzirom da ovaj Arheološki park predstavlja pravi biser naše zemlje i svojevrsno svetsko čudo današnjice. Upravo  je olimpizam platforma koja, između ostalog, služi i za promociju kulturno-istorijskog nasleđa, a ovo mesto jeste jedno od najvećih izvora kulturno-istorijskog nasleđa ljudi i naroda koji su naseljavali prostore naše lepe zemlje Srbije“, rekao je u uvodnoj reči Božidar Maljković, predsednik OKS-a.

 

 Božidar Maljković, predsednik OKS-a

Po njegovim rečima godina za nama bila je izuzetno uspešna za sportiste Srbije. Osvojeno je ukupno 25 medalja na svetskim i evropskim prvenstvima.

„Zadovoljstvo je konstatovati da su svi sportisti koju su osvajali medalje prepoznati od strane Olimpijskog komiteta i da su njihovi programi finansirani kroz program „Tokio 2020“, rekao je Maljković.

On je još istakao i odlične rezultate ostvarene na Mediteranskim igrama na kojima  su osvojene 32 medalje, kao i na III Olimpijskim igrama mladih održanim u Buenos Ajresu, odakle se naš tim od 16 sportista vratio sa odličnih pet medalja.

„Suštinu rada Olimpijskog komiteta Srbije čine upravo sportski programi, a među njima je svakako najvažniji Olimpijski program „Tokio 2020“. Finansiranje naših najboljih sportista je nastavljeno kroz ovaj program, a posebno je važno da u ovom trenutku i u kategoriji ovog programa imamo najviše sportista do sada – ukupno 23 u individualnim sportovima i pet u timskim“, rekao je Maljković i skrenuo pažnju na delovanja na polju marketinga sa ciljem zatvaranja kompletne strukture finansiranja programa OKS.

Govoreći o planu za predolimpijsku 2019. godinu, Maljković je skrenuo pažnju da je namera OKS-a da Olimpijski program „Tokio 2020“ doživi svoju transformaciju sredinom godine kako bi postao pristupačniji sportistima koji su blizu ostvarivanja norme za nastup na predstojećim Olimpijskim igrama. Istakao je i da je nakon nekoliko godina „Razvojni program“ proširen i na finansiranje sportista koji se nalaze u drugoj kategoriji, tako da je u ovom momentu više od 40 sportista korisnika ovog programa.

U kontekstu predolimpijske 2019.godine predsednik OKS je rekao da svi kapaciteti sa kojima ova kuća raspolaže, i ljudski i finansijski, biće kao i do sada stavljeni u funkciju sportista i podržavanja njihovih sportskih programa, a sa idejom ostvarivanja glavnih ciljeva.

„Glavni ciljevi su podizanje sportskog rezultata sa akcentom na postavljanje vrhunskih rezultata u Tokiju 2020. godine, kvalifikovanje što većeg broja sportista za igre i stabilno finansiranje programa identifikovanih olimpijskih nada za Pariz 2024. godine”, rekao je Maljković.

On je naglasio i da su programi olimpijskog obrazovanja važan deo delovanja OKS-a.

„Olimpizam kao platforma propagira kreiranje boljeg sveta kao mesta za život celog čovečanstva. Čista i plemenitija ideja od Olimpizma ne postoji i zato u teškim vremenima u kojima su vrednosti poljuljane i kompromitovane, želimo da Olimpijski komitet Srbije u ovoj godini još više proširi dijapazon aktivnosti Olimpijskog obrazovanja u celoj Srbiji, a sa krajnjim ciljem da se Olimpizam uvede kao izborni predmet za učenike osnovnih škola u Srbiji“, kazao je on.

Uoči sednice Skupštine održan je sastanak predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Božidara Maljkovića sa gradonačelnikom Požarevca, Banetom Spasovićem, a po završetku sednice delegati i gosti na godišnjoj Skupštini OKS imali su prilku da obiđu arheološko nalazište.

Obilazak arheološkog nalazišta

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top