SEGER: Požarevačke škole spremne za novu školsku godinu

Požarevac

Društvo

SEGER: Požarevačke škole spremne za novu školsku godinu

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Po rečima Gorana Segera, predsednika Aktiva direktora škola, sve škole na teritoriji Požarevca su spremne za novu školsku godinu uz primenu preventivnih mera i drugačiju organizaciju nastave.

Sve škole su spremne za novu školsku godinu koja će biti drugačija nego ostale, zbog celokupne situacije sa virusom korona. Obezbeđeno je dovoljno dezinfekcionih sredstava za školske ustanove, po školama će biti postavljene dezobarijere i sve radimo u skladu sa dogovorom između škola i lokalne samouprave koja nam pomaže da početak školske godine protekne bez ikakvih smetnji”, kaže Seger za E-Braničevo.

Učenici škola su bili anketirani da li žele nastavu da prate onlajn ili odlaskom u školu. Velika učenika se izjasnila da želi da dolazi u školu, tek manji broj njih se izjasnio za onlajn nastavu.

Oko 97 - 98 procenata učenika se izjasnilo da žele da od prvog septembra nastavu pohađaju u školi . U procenat  učenika koji su se izjasnili da nastavu žele da prate onlajn spadaju i oni koji zbog zdravstvenih razloga to žele”, kaže Seger.

Časovi će trajati 30 minuta. Između prepodnevne i popodnevne smene vršiće se celokupna dezinfekcija svih prostorija. Takođe,  za vreme velikog odmora u obe smene biće dezinfikovane  učionice.

To Top