Šesnaesti put u Velikom Gradištu bira se najbolji pasulj

Veliko Gradište

Događaji

Šesnaesti put u Velikom Gradištu bira se najbolji pasulj

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Tradicionalna kulinarska manifestacija ''Pasuljijada'' biće održana danas šesnaesti put, u gradskom parku na obali Dunava.

„Gradištanac“, najpoznatiji pasulj u našoj zemlji, okupi u Velikom Gradištu svake godine veliki broj vrhunskih kulinara i ljubitelja domaće kuhinje koji rado uzimaju učešće u ovoj manifestaciji.

Prema programu događaja u 9 časova izabrana je najlepša bašta i balkon grada,a najuspešniji su javno pohvaljeni i nagrađeni simboličnim poklonima.

>>IZBOR ZA NAJLEPŠU BAŠTU I BALKON U VELIKOM GRADIŠTU<<

U gradskom parku u 15 časova, počinje kuvanje pasulja. Štandovi će biti u etno stilu, a jedna od nagrada biće dodeljena za najuređeniju kuhinju, dok se specijalna nagrada dodeljuje za najveseliji kotlić.

Od 17 časova, posetioci će imati priliku da besplatno degustiraju pasulj koji će skuvati pripadnici Vojske Srbije - Garnizona iz Požarevca.

Posle tri sata od početka kuvanja učesnici će ugasiti vatru. Stručni  žiri, sastavljen od eminentnih ugostitelja,  ocenjivaće izgled, ukus, gustinu, raskuvanost i zaljućenost pasulja. Broj najuspešnije ekipe biće objavljen na velikoj sceni, tokom večernjeg koncerta.

U 19 časova odigraće se finalne basket utakmice „3 na 3", a za nešto kasnije, tačnije u 21 čas, nakon dodele nagrada, zakazan je koncert Dženana Lončarevića.

Manifestaciju organizuje Turistička organizacija opštine Veliko Gradište.

To Top