Šest godina vlasti SNS u Srbiji

Požarevac

Politika

Šest godina vlasti SNS u Srbiji

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Požarevački naprednjaci predstavili rezultate šestogodišnjeg rada.

Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke, Bane Spasović, istakao je da je u proteklih šest godina vraćen međunarodni rejting Srbije i promenjena međunarodna percepcija po pitanju Kosova i Metohije.

„U ovih šest godina urađeno je više od 200 kilometara autoputa. Oko 900 miliona dolara uloženo je u investicije poput „Železare“ u Smederevu, RTB Bor, Aerdrom „Nikola Tesla“. Stopa nezaposlenosti 2012. godine bila je 25,5 odsto, dok je danas 11, 3 odsto“, rekao je Spasović.

 

On je dodao da je ulagano u turizam, privredu, Vojsku Srbije, te da je vrednost investicija u Srbiji veća nego u svim zemljama Zapadnog Balkana zajedno.

U kostolačke Termoelektrane Kostola uloženo je više od 800 miliona dolara, u luku na Dunavu više od 15 miliona evra, u Osnovnu školu „Jovan Cvijić“ u Kostolcu 100 miliona dinara, u odeljenje OŠ „Vuk Karadžić“ u Zabeli 30 miliona dinara. U gasifikaciju Požarevca je uloženo blizu 18 miliona evra.

Konačno je završena zaobilaznica Požarevac – Kostolac. Urađena je i rasveta na požarevačkoj petlji. Tu je i ulaganje u ergelu Ljubičevo blizu 70 miliona dinara, potom Hipodrom, arheološko nalazište „Viminacijum“ i zgradu Prekršajnog suda više od 55 miliona dinara, urađeno je oko 40 kilometara atarskih puteva“, naveo je Spasović.

Vlada će uložiti u OŠ „Dositej Obradović“, Dom zdravlja Požarevac i najveću investiciju - Opštu Bolnicu u Požarevcu. Spasović je naglasio da ovo nije kampanja već da je dužnost vladajuće stranke da predstavlja rezultate svog rada.

 

2 komentar(a)

  1. Jovica Perić

    Feb 08, 2019 15:56

    Znam da skršim auto od table Požarevac do centra. Iz sela dođem sa čistim cipelama isprljam ih u Požarevcu. Na parkingu me napali kučići lutalice. Narod masovno napušta grad i državu, šta je tu uspah?

  2. Bojan Jankovic

    Feb 08, 2019 22:59

    Jel spomenuo mozda neku fabriku koju su otvorili u Pozarevcu?

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top