Šest pitanja Štabu za vandredne situacije grada Požarevca

Požarevac

Saopštenja

Šest pitanja Štabu za vandredne situacije grada Požarevca

Foto: Logo SSP

How Good Of A Friend Are You Really?

Medijima je prosleđeno saopštenje inicijativnog odbora Stranke slobode i pravde Požarevac, kojim postavljaju konkretna pitanja i traže odgovore od nadležnih u gradu koji upravljaju krizom tokom koronavirusa.

U skladu sa datim obećanjem da će se dok traje pandemija izazvana korona virusom oglašavati isključivo s konstruktivnim predlozima od opšteg interesa za lokalno stanovništvo, ostavljajući politička neslaganja po strani , inicijativni odbor Stranke slobode i pravde u Požarevcu polazeći od zabrinutosti sve većeg broja građana koji nam se javljaju, postavlja Gradskom štabu za vanredne situacije sledeća pitanja:
1. Kada će se realizovati odluka Gradskog štaba za vanredne situacije doneta pre gotovo mesec dana o dodeli paketa pomoći penzionerima sa najnižim primanjima i nezaposlenim licima?
2. Kada će se ispred Gradskog štaba za vanredne situacije neko obratiti građanima Požarevca sa preciznim statističkim podacima i informacijama o preduzetim merama, a povodom navoda najviših državnih istanci da je Požarevac novo žarište korona virusa?
3. Da li je Gradski štab za vanredne situacije doneo odluku o merama za ublažavanje ekonomskih posledica pandemije izazvane korona virusom? 
4. Zašto na početnoj stranici zvaničnog sajta Grada Požarevca osim broja telefona putem koga se stara lica mogu obratiti za pomoć, nije istaknut i broj telefona putem koga se zainteresovani građani mogu prijaviti za učešće u volonterskom servisu grada i pružanju pomoći starim licima za vreme pandemije, obzirom da se na ovaj način stvara sumnja da se gradski volonterski servis koristi za stranačku promociju vladajuće političke organizacije?
5. Da li je Gradski štab za vanredne situacije obezbedio zaštitnu opremu,higijenska i dezinfekciona sredstva u dovoljnim količinama kako se ne bi ugrozili bezbednost i zdravlje dece i zaposlenih u gradskoj predškolskoj ustanovi, imajući u vidu iznete informacije da epidemiolozi planiraju u narednom periodu otvaranje vrtića, a kako ovakvu odluku u trenutku kada bude zvanična ne bi dočekali nespremni?
6.  Da li je uspešno sprovedena javna nabavka za sistemsku dezinsekciju na području grada Požarevca,kako bi se ove godine obezbedilo blagovremeno zaprašivanje komaraca na području grada i omogućilo građanima Požarevca da nakon izolacije, kada se za to steknu uslovi, nesmetano provode vreme na otvorenom?
 

Continue Reading
Povezane teme...

1 komentar(a)

  1. As.as

    Apr 28, 2020 20:43

    Kada će biti obezbedjena zaštitna sredstva u te.ko?od firme do sada nisam dobio ni jednu masku a težak sam srćani bolesnik.radim svaki dan na poslovima najvišeg rizika.

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top