Skinute skele, da li su završeni radovi na rekonstrukciji fasade Načelstva?

Požarevac

Društvo

Skinute skele, da li su završeni radovi na rekonstrukciji fasade Načelstva?

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Ovih dana skinute su skele i čini se da se radovi na rekonstrukciji fasade zgrade Načelstva bliže kraju. Po rečima Aleksandra Simonovića, načelnika Gradske uprave Požarevac, ostalo je da se završe još neke sitnice.

Prednji deo objekta, koji gleda na gradski park je završen. Majstori su prethodnih dana uklonili skele i zaštitnu zavesu. Takođe, fasada je dobila nove obrise i u Drinskoj ulici, odnosno na delu objekta koji koristi gradska biblioteka „Ilija M. Petrović.“

Završeni su radovi i na delu zgrade gradske bibilioteke

Pitali smo Aleksandra Simonovića, načelnika Gradske uprave Požarevac, da li  uklanjanje skela znači da  su radovi na rekonstrukciji fasade završeni.

“Prva faza rekonstrukcije je gotova u potpunosti, samo je ostalo postaviti balustere. To je predmet posebne javne nabavke, dakle nema veze sa izvođenjem ovih radova na fasadi. Po proceni nadzornog organa 90 odsto radova druge faze je završeno. Ostala je samo da se uradi cokla koja spada pod kamenorezačke radove. Ti radovi nisu mogli biti započeti dok nisu skinute skele”, objašnjava Simonović za E-Braničevo.

Deo zgrade koji gleda na pijacu, a koji koristi Policijska uprava Požarevac, i dalje je pod skelama jer su u toku radovi.

Na delu zgrade koji koristi Policijska uprava i dalje se vrše radovi

Podsećamo da je druga faza radova trebalo da bude završena u septembru 2019. godine, o čemu smo pisali ranije.

>>PROBIJENI ROKOVI ZA ZAVRŠETAK DRUGE FAZE RADOVA, IZVOĐAČ PLATIO PENALE<<

Zadnji deo Načelstva, okrenut ka pošti i Centru za kulturu je netaknut. I dalje se mogu videti obrisi stare žute fasade koja još uvek nije rekonstruisana.

Deo objekta koji gleda na poštu nije ni započet

Po Simonovićevim rečima planirana je i treća faza radova koja obuhvata zadnji deo zgrade, ali još uvek nije poznato kada će radovi početi.

To Top