Škola u skladu sa savremenom poljoprivredom (FOTO)

Požarevac

Događaji

Škola u skladu sa savremenom poljoprivredom (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Poljoprivredna škola sa domom učenika „Sonja Marinković“ u Požarevcu proslavila 147. Rođandan.

Osnovana 1872. godine kao Zemljodelska - šumarska škola, sada je to moderna poljoprivredna škola sa domom učenika.Učenici se obučavaju na tri smera: agronomija, veterina i prozvodnja hrane. Zemljodelsku - šumarsku školu zavšilo je 160, a školu danas trenutno pohađa 393 učenika u devet obrazovnih profila četvorogodišnjeg i trogodišnjeg trajanja.

Dan Poljoprivredne škole Sonja Marinković Požarevac

„Danas na školskoj ekonomiji u funkciji su farma svinja, krava, veterinarska ambulanta, radionica za preradu voća i povrća, mini pekara, mašinska radionica, a tu su i dve savremeno opremljene, hemijske laboratorije, kao i kabinet za računarstvo i informatiku. Na 80 hektara i četiri plastenika uzgajamo ratarske i povrtarske kulture, cveće, voće i vinovu lozu“, rekao je Vidoje Vukašinović, direktor škole.

 

Vidoje Vukašinović, direktor Poljoprivredne škole sa domom učenika Sonja Marinković Požarevac 

Po njegovim rečima, ovako povezana teorija i praksa pruža učenicima mogućnost usvajanja znanja, veština i stavova neophodnih za sticanje opšteg obrazovanja i obrazovanja za savremenu poljoprivrednu proizvodnju. Vukašinović je podsetio na rezultate škole u prethodnoj školskoj godini. Vladimir Simić, smer veterinarski tehničar, osvojio je treće mesto na republičkom takmičenju učenika poljoprivrednih škola Srbije iz oblasti veterinarske medicine.

>>MATURANT POLJOPRIVREDNE ŠKOLE U POŽAREVACU TREĆI U SRBIJI<<

Na Državnom takmičenju učenika srednjih škola iz istorije održanom u Ekonomskoj školi u Nišu, Luka Kojić osvojio je treće mesto u kategoriji za prvi razred srednjih stručnih škola.  

Škola je jedan od dobitnika  izuzetne Vukove nagrade za 2018. godinu.

>>POLJOPRIVREDAN ŠKOLA DOBITNIK VUKOVE NAGRADE<<

U saradnji sa gradom Požarevcem i Fondacijom „Ana i Vlade Divac“, ova obrazovna ustanova je uspešno realizovala projekat „Osnaživanje mladih poljoprivrednika“.

>>MLADI POLJOPRIVREDNICI DOBILI SREDSTVA ZA RAD<<

„Inspirisan studioznim i sjajnim radom ove škole, grad poslednjih godina pokazuje da mu je ulaganje u poljoprivrdu važno, tako da smo za sporovođenje mera podrške poljoprivrednoj politici izdvojili više od 30 miliona dinara, a naredni cilj nam je da dostignemo udeo izdvajanja za ove svrhe u visini od 5 odsto gradskog budžeta. U Poljoprivrednu školu je uloženo 2,5 miliona dinara kako bi se uredila infrastrukstura objekta praktične nastave, a takođe sproveli smo i kapitalno - investicionalno ulaganje u adaptaciju, rekonstrukciju i dogradnju pekare u školskom dvorištu ukupne vrednosti 8, 2 miliona dinara“, rekao je Bojan Ilić, predsednik Skupštine grada Požarevca.

 

Bojan Ilić, predsednik Skupštine grada Požarevca

Škola je u nastavku svečanosti nagradila radnike koji su navršili 10, 20, 30 i 35 godina radnog staža, i ispratila radnike koji su završili radni vek u zasluženu penziju.

Dobitnici jubilarnih nagrada i penzioneri

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top