Škola u Tabanovcu dobila igralište za male sportove (FOTO)

Petrovac

Događaji

Škola u Tabanovcu dobila igralište za male sportove (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Izgradnju igrališta finansiralo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u ukupnom iznosu od 2.154.000,00 dinara.

Opština Petrovac na Mlavi je ovih dana veliko gradilište, rekonstrukcija putne mreže se trenutno izvodi u nekoliko mesnih zajednica, a u Tabanovcu je završeno igralište za male sportove koje je u sklopu područnog odeljenja Osnovne  škole „Sveta Mihajlović“ u Tabanovcu. Pored učenika, zaposlenih u školi i velikog broja meštana Tabanovca,  otvaranju novoizgrađenog igrališta prisustvovali su čelnici opštinske Petrovac.  

Asfaltiran teren za male sportove

Dobrica Milosavljević, pomoćnik predsednika opštine Petrovac, koji je iz Tabanovca, u ime meštana sela zahvalio se opštinskom rukovodstvu na ovom terenu koji su, po njegovim rečima, čekali punih petnaest godina.

„Dugo smo čekali ovaj teren, sada imamo tu sreću da smo svi ovde okupljeni i da ovoj deci pomognemo da se razvijaju u bolje ljude i bolje sportiste, a svakako je ovo jedan ukras za celo selo i za ceo kraj“, rekao je Milosavljević.

Dobrica Milosavljević, pomoćnik predsednika opštine Petrovac na Mlavi

Sredstva za projektno-tehničku dokumentaciju obezedili su Mesna zajednica Tabanovac i opština Petrovac na Mlavi, a sredstva za izgradnju igrališta obezbedilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u ukupnom iznosu od 2.154.000,00 dinara, kazao je Jovica Simić, predsednik Mesne zajednice Tabanovac, i istakao:

“Ovo je pravi primer kako dobra saradnja na svim nivoima, počevši od Mesne zajednice i uprave škole preko opštine Petrovac na Mlavi pa do Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Vlade Republike Srbije, može da donese zaista dobre rezultate. Ovo je sigurno pravi model i pokazatelj kako i dalje treba da funkcionišemo.”

 

Jovica Simić, predsednik Mesne zajednice Tabanovac

Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac na Mlavi, istakako je da rukovodstvo opštine svakodnevno radi na podizanju kvaliteta života građana ove opštine.

„Najsrećniji sam kada uradimo dobru stvar za našu decu, a sve u cilju da ostanu tu gde jesu. Što se tiče same škole u Tabanovcu, mislim da je raspisana javna nabavka za trotoare oko škole završena, tako da ćemo ubrzo pristupiti realizaciji tog projekta. U narednom periodu radićemo mnogo više na školama i na svemu onome što ne košta mnogo, a može da znači puno za građane i za našu decu. Mogu slobodno da obećam da ćemo sve škole u našoj opštini rekonstruisati, pomoći gde šta treba“, rekao je Nedinić.

 

Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac na Mlavi

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top