Školski pribor za učenike iz socijalno ugroženih porodica

Veliko Gradište

Događaji

Školski pribor za učenike iz socijalno ugroženih porodica

Foto: velikogradiste.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Opština Veliko Gradište obezbedila je školski pribor za pedesetoro đaka nižih razreda osnovnih škola iz socijalno ugroženih porodica.

Učenicima od drugog do četvrtog razreda paketiće su podelili Slađan Marković, zamenik predsednika opštine, i Neda Brajković, direktorka Centra za socijalni rad.

Sa dodele  školskog pribora

„Svim đacima prvacima smo poklonili inicijalni paketić kojim pomažemo roditeljima polazak dece u prvi razred. Ove godine smo rešili da i deci od drugog do četvrtog razreda, koja ispunjavaju uslov, podelimo po jedan paketić. U njemu je sve što je potrebno za početak školske godine, osim knjiga, da imate sve što i vaši drugari. Opština će i ubuduće pomagati porodice i đake kako bi imali srećno detinjstvo“, rekao je Marković.

 

Slađan Marković, zamenik predsednika Veliko Gradište

Brajković  je istakla da pored svih teških poslova kojima se ustanova bavi, ovo je jedan od najlepših – rad sa decom, pomoć pri rođenju beba i deci tokom školovanja.

Inače, opština Veliko Gradište sprovodi socijalni program sa Centrom za socijalni rad opština Veliko Gradište i Golubac i nastoji da obezbedi što bolje uslove koji će poboljšati status osetljivih grupa, među kojima i učenika, studenata, novorođene dece, nezaposlenih majki i žena kojima je potrebna vantelesna oplodnja i mladih bračnih parova.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top