Skoro 200 mališana “ispod crte“ za upis u vrtić

Požarevac

Društvo

Skoro 200 mališana “ispod crte“ za upis u vrtić

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Danas je objavljena preliminarna rang lista za upis mališana u Predškolsku ustanovu „Ljubica Vrebalov“. Ukupan broj prijavljene dece u Požarevcu, Lučici i Kostolcu je 491, a „ispod crte“ je čak 196.

U Požarevcu je prijavljeno 381 dete, a na preliminarnoj listi za upis nalazi se 259, što znači da su 122 mališana ostala „ispod crte“.

Za upis u vrtić „Sunašce“ u Lučici prijavljena su 24 mališana, a upis je odobren za njih 14.

U Kostolcu je prijavljeno 86 mališana za upis u vrtić, međutim svega 22 su primljena, što znači da je daleko veći broj dece ostao ispod crte – čak 64.

Priliminarne spiskove za upis pogledajte OVDE. 

Roditelji ili staratelji mogu podneti prigovor pisanim putem u Upravi PU “Ljubica Vrebalov“ Požarevac, u periodu od 25. maja do 1. juna. Prigovori će se razmatrati se od 2. do 10. juna, nakon čega će biti objavljena konačna rang lista.

Podsećamo da svake godine veliki broj dece nema mogućnost da se upiše u vrtić, jer ustanova nema dovoljno kapaciteta da primi svu decu.

>>„ISPOD CRTE“ ZA UPIS U VRTIĆ 237 MALIŠANA<<

Ipak postoji rešenje. Sa odbijenicom roditelji mogu decu da upišu u privatni vrtić i da plaćaju istu cenu kao u državnom - 3.800 dinara, a razliku u ceni subvencioniše grad Požarevac.

>>SVA DECA IMAJU PRAVO NA VRTIĆ, ALI ŠTA KADA NEMA MESTA ZA SVU DECU?<<

To Top