Skupština Požarevca: Realizacija budžeta najbolnija tačka (FOTO)

Požarevac

Događaji

Skupština Požarevca: Realizacija budžeta najbolnija tačka (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Novac u budžet grada Požarevca stiže po planu, ali se ne troši u dovoljnoj meri, pokazalo izvršenje budžeta u prvih devet meseci tekuće godine, što su kritikovali odbornici opozicije, ali i deo SPS-a.

Drugim rebalansom budžet grada Požarevca uvećan za oko 31 milion dinara.

>>ŠTA DONOSI DRUGI REBALANS POŽAREVAČKOG BUDŽETA<<

Nakon ovog rebalnsa transferi za Gradsku opštinu Kostolac iznose oko 297 miliona dinara, od čega je tekući gotovo 176 miliona, a kapitalni transfer oko 123 miliona dinara. Po rečima Saše Pavlovića, zamenika gradonačelnika Požarevca, pored ovih transfernih sredstava, grad sprovodi određene investicije na teritoriji Gradske opštine Kostolac i da su sredstva koja se izdvajaju za Kostolac viša za još 100 miliona dinara.

Neuobičajeno, po ovoj tački nije bilo rasprave, već se odmah prešlo na usvajanje, što se ne može reći za narednu tačku koja te tiče devetomesečne ralizacije budžeta.

>>IZVRŠENJE BUDŽETA U PRVIH DEVET MESECI MANJE OD 50 ODSTO<<

Dr Zvonimir Blagojević odbornik GG „Iskorak“, ukazao je na nemogućnost odbornika da pogledaju skupštinski materijal u elektronskom obliku. Inače, glasanje je ponovo obavljano ručno, jer je elektronski sistem u tom delu opet zatajio.

Blagojević je napomenuo da je požarevački budžet među pet najviših u republici, ali da smo, kako kaže, posle devet meseci svedoci nemoći ove vlasti da blagovremeno utroši bar veći deo novca“.

Srećko Bosić, odbornik Socijalističke partije Srbije, izneo je mišljenje da je napravljena velika greška kada je ukinuta Direkcija za igradnju i da je to, smatra on, razlog ovakve realizacije budžeta.  Bosić se dotakao i teme nedostatka vrtića, ali je ukazao i na nedostatak zelenih površina u projektima, je se većina projekata odnosi na trotoare, ivičnjake i kolovoz. Posebno je istakao da je realizacija budžeta za poljoprivredu samo 12,6 odsto.

Nebojša Jočić, šef Odborničke grupe Srpske napredne stranke, kazao je da je uvek ista priča da je moglo bolje kada se raspravlja o realizaciji budžeta, te da se kritike shvataju različito, ali, kako on smatra, ipak nije baš sve tako crno i pomak je napravljen.

Dejan Krstić, član Gradskog veća zadužen za kulturu i medije, je za skuštinskom govornicom izjavio da mu se čini da pojedini odbornici imaju amneziju kada kažu da će kada budu došli na vlast izgraditi novi vrtić, i podstio da su dva novootvorena vrtića gotovo dve godine stajala sagrađena jer SPS nije našla način da ih pusti u funkciju.

Dušanka Kukolj, šef Odborničke grupe SPS,  je ukazala da član Gradskog veća može da diskutuje u smislu poboljšanja rada, a nikako da kritikuje izlaganja odbornika za skupštinskom govornicom. Složila se sa Jočićevim izlaganjem i dodala da kritike treba prihvatiii dobronamerno. Rasprava je često izlazila iz okvira tačke dnevnog reda i odlazila u prošlost, pojedini odbornici su poredili kako se nekad radilo u odnosu na danas. Na kraju ipak je izveštaj usvojen.

Odborici su se saglasili i za niže cene boravka u vrtiću za decu samohranih roditelja.

>>NIŽA CENA BORAVKA U VRTIĆU ZA DECU SAMOHRANIH RODITELJA<<

Na ovom zasedanju Snežana Mišić je imenovana za gradskog pravobranioca, a Dragica Despotović, Toplica Todorović i MarijanaTufegdžić za zamenike.

 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top