Slobodan Perić izabran za predsednika Vlaške stranke „Most“ (FOTO)

Petrovac

Politika

Slobodan Perić izabran za predsednika Vlaške stranke „Most“ (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

U Petrovcu na Mlavi održana je Izborna Skupština Vlaške stranke „Most“.

Pored predsednika stranke izabrano je predsedništo od 18 članova: Slobodan Perić, Dušan Firović, Radovanče Aleksić Čaleks, Zoran Đorđević, Milivoje Janošević, Radoica Trailović, Vlasta Martinović, Petar Agan Janošević, Vojislav Živanović, Goran Krstić, Dragan Tanasković, Vićentije Bultić, Dragiša Novaković, Sima Stanković, Slaviša Marjanović, Goran Mladenović i Saša Stojanović.

Za zamenika predsednika stranke izabran je Dušan Firović iz Zaječara, a za predsednika Izvršnog odbora Milivoje Janošević iz Zlota.

”Zalažemo se za pristojnu, radnu i bogatu Srbiju koja će zaustaviti odliv stanovništa, poboljšati natalitet i životni standard i negovati prave vrednosti. Srbija je zajednička otadžbina i Vlaha, i Srba, i svih građana ove zemlje, i zato imamo zajednički zadatak da se borimo za boljitak svih i opšti napredak naše zajedničke otadžbine. Vlasi istočne Srbije pokazali su i u ratu, i u miru, da su uz svoju zemlju i da im je Srbija jedina domovina od koje,  s punim pravom, očekuju podršku za brži ekonomski i društveni razvoj i najveće standarde u poštovanju svih nacionalnih prava”, rekao je  Slobodan Perić, predsednik stranke.

 

Slobodan Perić predsednik Vlaške stranke MOST

Potpisan je protokol o saradnji između Vlaške stranke iz Negotina i Vlaške stranke „Most“, tako da će u narednom periodu ove dve stranke zajednički nastupati na budućim izborima.

“Nacionalni savet vlaške zajednice, kao i drugih manjina u Srbiji, ima strogo definisan spektar aktivnosti koje su usmerene na očuvanje onoga što je identitet naše zajednice u oblasti kulture, obrazovanja, informisanja i službene  upotrebe jezika, ali svakako da Vlasi, koje žive na prostorima istočne Srbije u 20 opština i jednoj u Banatu, imaju potrebu kao i druge manjinske zajednice da imaju političke stranke koje će se za sveukupna prava zalagati i izboriti u institucijama sistema republike i na lokalnom nivou. Takođe, izuzetno je važno i ukrupljavanje političkog delovanja koje se danas ovde desilo i koje treba da se nastavi“, istakao je Radiša Dragojević predsednik Izvršnog odbora Nacionalnog saveta Vlaha Srbije.

 

Radiša Dragojević predsednik IO Vlaškog nacionalnog saveta

Sednici su prisustvovali delegati iz svih opština istočne Srbije, kao i  predstavnici  rukovodstva opštine Petrovac na Mlavi na čelu sa predsednikom opštine, Duškom Nedinićem, i predsednikom Skupštine opštine, Milančetom Aćimovićem.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top