Smena na čelu petrovačkog Kulturno-prosvetnog centra

Požarevac

Događaji

Smena na čelu petrovačkog Kulturno-prosvetnog centra

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Na današnjem zasedanju lokalni parlament u Petrovcu na Mlavi usvojio predlog Upravnog odbora Kulturno-prosvetnog centra o smeni direktora te ustanove i imenovao novog.

Milanče Aćimović, predsednik Skupštine opštine Petrovac, po završetku zasedanja održao je konferenciju za medije na kojoj se osvrnuo i na ovu smenu.

„Jedna od najznačajnijih promena je rezrešenje dužnosti dosadašnjeg direktora Kulturno-prosvetnog centra, Slobodana Perića, a na njegovo mesto imenovna je Milica Ilić, diplomirani istoričar umetnosi iz Petrovca na Mlavi. Milica Ilić iza sebe već ima dugogodišnji rad u kulturi, a i u petrovačkom pozorištu, tako da je postavljena na funkciju za koju je potpuno kompetentna“, rekao je Aćimović.

 

Milanče Aćimović predsednik SO Petrovac na Mlavi

Prethodno se na skupštini moglo čuti da je Perić smenjen jer nije doprineo razvoju ustanove na čijem čelu je bio.

Slobodan Perić

Milica Ilić rođena je 1985. godine u Petrovcu na Mlavi, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju kao đak generacije. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Beogradu, na odeljenju za istoriju umetnosti. 

Milica Ilić

Od 2011. godine radi u Zavičajnom muzeju u Petrovcu na Mlavi kao istoričar umetnosti. Na mesto v.d. direktora ove ustanove postavljena je u januaru 2013. godine, a za direktora Zavičajnog muzeja izabrana je u septembru iste godine. Tu funkciju je obavljala do maja 2016. godine. 

Član je amaterskog pozorišta „Bata Bulić“ iz Petrovca na Mlavi, lokalnog Udruženja likovnih umetnika i aktivista je Odreda izviđača „Mlava“ .

To Top