so-kucevo-usvojila-rebalans-budzeta-za-2015-godinu-foto

Kučevo

Događaji

SO Kučevo usvojila rebalans budžeta za 2015. godinu (FOTO)

Foto: BMK

How Good Of A Friend Are You Really?

Odbornici Skupštine opštine Kučevo usvojili rebalans budžeta za 2015. godinu i izveštaj o izvršenju budžeta za period januar-septembar 2015.

Odbornici Skupštine opštine Kučevo usvojili rebalans budžeta za 2015. godinu i izveštaj o izvršenju budžeta za period januar-septembar 2015.

 


Narodni poslanik Zoran Milekić


Predsednik SO Kučevo, Dragoslav Mratić, sazvao je 26. sednicu  lokalnog parlamenta za ponedeljak, 30.novembra. Sednica je održana u svečanoj sali opštinske uprave, a od 43 prisustvovalo je 36  odbornika. Pored odbornika, sednici je prisustvovao i narodni poslanik Zoran Milekić (koji je ujedno i odbornik SO), predsednik opštine Novica Janošević,  zamenica predsednika opštine  Jasmina Ćamilović, pomoćnik predsednika opštine Vlastimir Babić,načelnica opštinske uprave Snežana Rančić, članovi Opštinskog  veća, direktori  javnih preduzeća, ustanova i osnovnih škola.

 


Umesto predviđenih 11,  SO se izjašnjavala o  12 tačaka  dnevnog reda: jedna tačka (Odluka o načinu i držanju životinja na teritoriji opštine Kučevo) je skinuta iz proceduralnih razloga i o njoj će se raspravljati na narednoj sednici, a usled ukazane potrebe  naknadno su uvrštene  još dve tačke.Većina tačaka je usvajana  sa 34 glasa za, dakle skoro jednoglasno.

 


Prva tačka dnevnog reda odnosila se na izveštaj o izvršenju budžeta za period januar-septembar 2015. godine.Istaknuto je da ukupno ostvareni prihodi budžeta sa prenetim sredstvima iznose 346 miliona dinara, a ukupno izvršeni rashodi 315 miliona dinara. Stanje na računu budžeta 30.09.2015. godine bilo je 31,4 miliona dinara.

 


U obrazloženju povodom druge tačke  koja se odnosila na rebalans budžeta za 2015. godinu  rečeno je da   prihodi budžeta nisu povećani ali su povećani prihodi iz ostalih izvora budžetskih korisnika  za 19.700.000,00 dinara, tako da su ukupna primanja budžeta uvećana i da sada  iznose 532.700.000,00 dinara. Na strani rashoda izvršena je korekcija, pre svega kod JP “Direkcije za izgradnju” u okviru postojećih budžetskih sredstava radi realizacije prioritetnih investicija, uključena su namenska sredstva  za projekat izgradnje terena sa veštačkom travom dobijena od  Ministarstva turizma u iznosu od 20 miliona dinara, kao i namenska sredstva od Nacionalne službe za zapošljavanje u iznosu od 1.318.000,00 radi realizacije javnih radova.

 


Takođe, opredeljena su  dodatna budžetska sredstva Domu zdravlja, Osnovnoj školi u Rabrovu,izdvojena su sredstva za sport i jedan deo sredstava za socijalna davanja. Rashodi iz budžeta nisu promenjeni ali su povećani rashodi iz ostalih izvora za 19.700.000,00  tako da  ukupni rashodi i izdaci  sada iznose 532.700.000,00 tj. isto koliko i prihodi.


U daljem toku rada sednice, odbornici su usvojili odluku o utvrđivanju elemenata poreza na imovinu za teritoriju opštine Kučevo, dali su svoju saglasnost na izmene programa rada JP “Direkcije” i JKP “Kučevo” za 2015. godinu i usvojili programe rada istih  preduzeća za 2016. godinu, raspravljali o podnetoj ostavci jednog odbornika, dopunili odluku o pravima građana iz oblasti socijalne zaštite (uvođenjem usluga porodičnog saradnika) i saglasili se sa predlogom MZ Kučevo da se ulica Homoljska produži.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top