Solidarni dinar za obolele mališane

Požarevac

Život

Solidarni dinar za obolele mališane

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

„Fondacija za decu“ ima novi predlog za prikupljanje sredstava za lečenje obolele dece.

Fondacija je osnovana  radi ostvarivanja opšte korisnog cilja preduzimanjem aktivnosti usmerenih ka pružanju pomoći oboleloj deci. Do sad je pomogla dvanaestoro dece, tako što je donirala sredstva za troškove lečenja prikupljena kroz niz akcija kao što su: humanitarni koncerti u saradnji sa Muzičkom školom „Stevan Mokranjac“ u Požarevcu, prodajne izložbe u saradnji sa udruženjem „Veritas“, prikupljanje igračaka za dečije odeljenje Opšte bolnice  Požarevac i udruženje osoba sa L DOWN sindromom u sklopu javnih akcija.

Do sada su realizovali 16 humanitarnih događaja za prikupljanje sredstava ali potrebno je krenuti krupnijim koracima dalje.

„Kako ne bi imali problema sa prikupljanjem novca, jer dok se organizuje koncert, već kasnimo u samom startu, naš predlog je da kao grad budemo jedinstveni i da svi zaposleni na mesečnom nivou izdvoje od 10 do 50 dinara od svojih zarada, i da ta sredstva budu usmerena na namenski račun fondacije. Sve je na dobrovoljnoj osnovi. Na ovaj način novac je obolelim mališanima odmah dostupan“, rekao je Renato Henc, predsednik „Fondacije za decu“ na tribini.

Fondacija za sada radi samo na teritoriji Braničevskog okruga, a želja im je da izađu iz okvira regiona. Humanitarni radnici iz Niša, Miroslav Pavlović i Marina Petrović, žele da se pridruže akciji i prošire na njihov grad.

Danas je promovisan novi spot fondacije „Pruži ruku bolesnom drugu“. Pogledajte OVDE.

Tekst za numeru pisali su učenici požarevačkih osnovnih škola, a spot je sniman tokom istoimene humanitarne šetnje. Pogledajte OVDE.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top