Spalionica se ne može graditi na lokaciji koja je bila u planu

Požarevac

Društvo

Spalionica se ne može graditi na lokaciji koja je bila u planu

Foto: Ilustracija

How Good Of A Friend Are You Really?

Pokret Jasno i glasno dobio je odgovor od Gradske uprave Požarevca na pitanja od značaja za slučaj spalionice opasnog otpada, za koju je nadležno ministarstvo potvrdilo nameru gradnje.

Predstavnik kompanije Youngsan – Elias Eko, Seongmin Seo, tražio je od Odeljenja za urbanizam i građevinske poslove grada Požarevca informaciju o lokaciji za katastarsku parcelu  broj 19331 K.O. Požarevac za potrebe izgradnje postrojenja za tretman otpada spaljivanjem, termičkim i/ili fizičkim, fizičko-hemijskim postupcima, kao i centralna skladišta i/ili deponije za odlaganje opasnog otpada.

U informaciji o lokaciji navodi se da je planom generalne regulacije “Požarevac 2” kao pretežna namena definisana proizvodnja i uslužne delatnosti.

“Uvidom u Plan generalne regulacije “Požarevac 2” utvrđeno je da katastarska parcela broj 19331 K.O. Požarevac ne ispunjava uslov za građevinsku parcelu, obzirom da se deo parcele nalazi izvan granice građevinskog područja, kao i obzirom na to da je planirano da se delovi parcele odvoje u funkciji javnih saobraćajnih površina – novoplaniranih servisnih saobraćajnica državnog puta 1B reda broj 34”, navodi se u obrazloženju koje možete pogledati OVDE.

Pokret “Jasno i glasno” je, između ostalog, postavio pitanje Gradskoj upravi Požarevac da li je nameravana lokacija na komasacionom području i dobijeni odgovor je pozitivan. Ovo dalje znači da je bilo kakva gradnja na toj lokaciji zabranjena po samom zakonu, navodi se na sajtu pokreta “Jasno i glasno”.

Prema članu 36. Zakona o poljoprivrednom zemljištu: “Od dana objavljivanja odluke o sprovođenju komasacije ne može da se vrši izgradnja objekata i podizanje višegodišnjih zasada i useva na komasacionom području.”

Shodno navedenom, na nameravanom zemljištu nije moguća izgradnja, te je i po ovom pitanju dovedeno u zabludu ministarstvo i potencijalni investitor mišljenjem koje je usvojeno o lokaciji, navode u ovom lokalnom pokretu.

Podsećamo da je pokret “Jasno i glasno” podneo krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Požarevca i rukovodioca u Odeljenju za lokalni ekonomski razvoj, poljoprivredu i zaštitu životne sredine grada Požarevca.

<<KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV GRADONAČELNIKA POŽAREVCA ZBOG SPALIONICE>>

 

 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top