spasavanje-na-vodi-sa-opasnim-materijama-foto

Požarevac

Info

Spasavanje na vodi sa opasnim materijama (FOTO)

Foto: Odeljenje za vanredne situacije

How Good Of A Friend Are You Really?

Na Dunavcu kod Dragulja u Kostolcu, u petak 1. aprila od 12 sati, Odeljenje za vanredne situacije Požarevac izvešće javnu taktičko - pokaznu vežbu spasavanja

Na Dunavcu kod Dragulja u Kostolcu (ponton Rečne policije), u petak 1. aprila od 12 sati, Odeljenje za vanredne situacije Požarevac izvešće javnu taktičko - pokaznu vežbu spasavanja na vodi sa opasnim materijama. .

 

 

Učestvuju Vatrogasno –spasilački bataljon, Rečna policija, službe hitne medicinske pomoći, Crvenog krsta i Gorske službe spasavanja. Cilj vežbe je prikazati zajednički taktički pristup reagovanja u vanrednim situacijama različitih sližbi na teritoriji grada Požarevca i gradske opštine Kostolac. Za vežbu će  biti angažovano sedam vozila i 25 ljudi.

 

 

 dr Goran Đorđević

„Pokazaćemo uvežbanost i osposobljenost ovih struktura za spašavanje na vodi i reagovanje kada su  prisutne opasne materije. Ovo je sveobuhvatna vežba gde smo hteli da uključimo sve potrebne strukure u takvim okolnostima“, kazao je dr Goran Đorđević, načelnik odeljenja za vanredne situacije u Požarevcu.

 


Učesnici pokazne vežbe juče su na  terenu, "ponovili" gradivo kako bi u petak uspešno obavili zadatak.

 

 

„Naša obaveza je da godišnje organizujemo nekoliko tih vežbi. Teme su različite konkretno sada je spasavanje na vodi sa opasnim materijama, nekad je to spasavanje sa visine. Bar  jednom mesečno organizujemo vežbe različitog obima“, naveo je Đorđević.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top