Spasović najavio dolazak investitora u Industrijsku zonu

Požarevac

Politika

Spasović najavio dolazak investitora u Industrijsku zonu

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

U ponedeljak su počeli radovi na uređenju Industrijske zone sa saobraćajnicama.

Vrednost investicije je blizu 8 miliona dinara, a radovi su vezani za podzemnu infrastruktu, posebno za kanalizaciju.

Po rečima Baneta Spasovića, predsednika Gradskog odbora Srpske napredne stranke i gradonačelnika Požarevca, radovi koji su izvedeni pre nekoliko godina nisu bili u skladu sa projektom.

„Napravili smo studije i rešili da krenemo sa radovima. Ukoliko se utvrdi da je bilo nekih problema ili nezakonitih radova, time će se baviti nadležne službe koje treba time da se bave, nama je važno da smo ih detektovali i da možemo konačno da privedemo nameni Industrijsku zonu“, naglasio je Spasović.

 On je najavio i izgradnju prvog fabričkog postrojenja u Industrjskoj zoni.

“Imamo potencijalnog investitora, mogu slobodno reći da će na tom prostoru da se izgradi fabričko postrojenje. Očekujem da se do kraja ove godine završe određena pravna procedura i da ta firma krene sa radovima”, istakao je Spasović ali nije hteo da otkrije detalje o investitoru.

Takođe, u ponedeljak su počeli radovi u Ratarskoj ulici na zameni azbestnog cevovoda u dužini od 1.300 metara. Vrednost radova je 28 miliona dinara.

 Spasović je najavio da će grad Požarevac u narednom periodu posebnu pažnju da posveti određenim saobraćajnicama na teritoriji grada koje su oštećene i to kroz investiciono održavanje. Radiće se skidanje asfaltnog sloja i stavljanje novog, a u planu je i rekonstrukcija trotoara posebno u blizini škola, naročito u Ratarskoj ulici gde se čekalo da krenu radovi na kišnom kolektoru. 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top