Spasović  o radovima u Požarevcu i okolini (FOTO)

Požarevac

Društvo

Spasović o radovima u Požarevcu i okolini (FOTO)

Foto: E.B., arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke i gradonačelnik Požarevca, nastavio je sa podnošenjem izveštaja o radu gradske vlasti u stranačkim prostorijama.

Ovog puta osvrnuo se na infrastrukturne radove u centru grada koji su urađeni, ili je njihova realizacija u toku. Po njegovim rečima, Požarevac je veliko gradilište. Spasović je podsetio je da je otovren za saobraćaj novi kružni tok kod Višeg suda i izdvojio je ovu investiciju kao jednu od većih, koja je koštala skoro 40 miliona dinara.

„Dobili smo jedan novi vizuelni prostor. To sada liči na jedan prelep bulevar. Uređeni su i trotoari, ostalo je još da se urade neke sitnice oko spomenika“, rekao je Spasović.

 

Kružni tok kod Višeg suda

Završena je i Partizanska ulica sa platoom ispred Sportkog centra „Požarevac“ što je, po Spasovićevim rečima, dobilo potpuno novu dimenziju. Na ovom potezu u toku su i radovi na velikoj crpnoj stanici. Radovi u ulici Čede Vasovića teku po predviđenoj dinamici, postavljeni su novi kandelabri i puštena led rasveta.

„Koordiniramo radove sa „Elektomoravom“ po pitanju postavljanja podzemnih kablova koji će se koristiti za trafostanicu u Industrijskoj zoni. Trudimo se da koordiniramo radove i sa republičkim javnim preduzećima, da se ne bi dogodila situacija da se za godinu - dve sve to podiže zbog nekih novih radova. Pokušavamo da izbegnemo takve situacije“, rekao je Spasović.

 

Sporstki centar Požarevac

Radi se i u ulici Bože Dimitrijevića, koja će uskoro biti asfaltirana, kao i u Trudbeničkoj ulici. U toku je izrada trotoara. Radovi su vredni oko 25 miliona dinara. Asfaltiraće se i u Trnjanu, što će koštati oko četiri miliona dinara. Trenutno se asfaltiraju putevi u Nabrđu i ovi radovi koštaju takođe oko četiri miliona dinara. Završeno je asfaltiranje u Batovcu, Petki, Klenovniku, Ostrovu i Ćirikovcu, a vrednost ovih radova je oko 44 miliona dinara. U Kostolcu su završeni infrastrukturni radovi u naselju kanal vredni 1,6 milona dinara.

„Na obilaznica Zabela – Kostolac ostalo je da se uradi završni sloj asfalta, kao i sedam kilometara puta Požarevac – Žabari, od Požarevca do naselja Poljana, jer je po našem mišljenju to najlošija saobraćajnica na teritoriji grada Požarevca“, istakao je lider požarevačkih naprednjaka.

 

Bane Spasović, predsednik GO SNS Požarevac

Spasović je ponovo najavio da će Tabačka čaršija postati pešačka zona. U Sinđelićevoj ulici u toku su radovi na vodovodnoj mreži vredni osam miliona dinara. Kompletni radovi u ovoj ulici biće završeni do kraja godine jer je bilo problema oko nadzora. U septembru bi trebalo da otpočnu radovi na asfaltiranju u Ratarskoj ulici, potom u ulicama Jovana Dragovića i Požarevačkog partizanskog odreda.

Radovi u Sinđelićevoj ulici

Nažalost, ne teku svi radovi kako bi trebalo, trenutno stoje radovi na montažnoj garaži. Javna nabavka biće raspisana kada komisija izvrši pregled.

„Naplaćeni su penali od izvođaća u skladu sa ugovorom. Grad je raskinuo dosta ugovora, pregledamo sve ugovore koji nisu bili realizovani da utvrdimo razlog. Tamo gde nema konstruktivnih razloga, ti ugovori će biti raskinuti“, tvrdi Spasović.

On je naglasio da je, po njegovim saznanjima, Požarevac jedan od retkih gradova koji je raskidao ugovore, ali i naplatio penale od izvođača.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top